Står overfor beintøft valg

Petter Myhre (50) står foran et stort valg: I løpet av kort tid skal han velge mellom jobbene som assistenttrener i Lillestrøm og fotballekspert i TV 2.

SKAL TENKE SEG OM: Petter Myhre må enten slutte i Lillestrøm eller TV 2. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKAL TENKE SEG OM: Petter Myhre må enten slutte i Lillestrøm eller TV 2. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Petter Myhre har siden 2008 vært å se som fotballekspert hos TV 2, både for kanalens sendinger rundt Premier League, Champions League og landslaget.

I januar 2020 ble han ansatt som assistenttrener i Lillestrøm, noe som gjorde at han måtte prioritere annerledes. Det førte til at han et år seinere sluttet som sportssjef på Wang Romerike etter 25 år.

Rollene som LSK-assistent og TV 2-ekspert har lenge latt seg kombinere, men nå varsler Myhre at han er nødt til å velge mellom de to jobbene. Fra og med 2023 overtar nemlig TV 2 rettighetene til Eliteserien.

- Det sier seg selv at jeg ikke kan jobbe med norsk fotball og være trener i LSK, sier Myhre til Dagbladet.

Han gjør det klart at han ennå ikke har bestemt seg for om det blir trenerjobb eller TV 2 på ham neste år, men at en av de to jobbene altså må vrakes.

SNAKKER MED PRESSEN: Lillestrøms assistenttrener Petter Myhre etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Lillestrøm. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
SNAKKER MED PRESSEN: Lillestrøms assistenttrener Petter Myhre etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Lillestrøm. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Om det beintøffe valget sier han følgende:

- Det er fortsatt helt åpent. Jeg er i god dialog med både Lillestrøm og TV 2.

- Har du satt deg en frist?

- Jeg håper å ta et valg i løpet av november, svarer Myhre.

Under Myhres og hovedtrener Geir Bakkes ledelse endte Lillestrøm på en solid 4. plass i den foregående eliteseriesesongen. Etter en sterk vårsesong leverte laget vesentlig svakere på høsten, noe som gjorde at medalje glapp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer