MER SMERTE I VENTE: Tor-Kristian Karlsen tror Carlos Tevez blir skuffet i kveld, mens Øyvind Alsaker tror på en H på Eastlands. Foto: EPA/GERRY PENNY NO ONLINE/INTERNET USE WITHOUT A LICENCE FROM FOOTBAL DATA CO. LTD.
MER SMERTE I VENTE: Tor-Kristian Karlsen tror Carlos Tevez blir skuffet i kveld, mens Øyvind Alsaker tror på en H på Eastlands. Foto: EPA/GERRY PENNY NO ONLINE/INTERNET USE WITHOUT A LICENCE FROM FOOTBAL DATA CO. LTD.Vis mer

Står på at City knekker Spurs

Alsaker bommet med sitt Liverpool-tips.

|||• Fotballstudio: Champions League-duellen kl. 21

 (Dagbladet): Kampen om den siste Champions League-plassen har sjelden vært så spennende som i vår, fire lag knivet om 4. plassen helt fram til sist helg.

I kveld kan Tottenham sette inn dødsstøtet, med seier mot Manchester City.

I så fall går det som Tor-Kristian Karlsen spådde, da han og Øyvind Alsaker ble utfordret til å tippe hver eneste kamp fra slutten av mars og ut sesongen.

Alsaker trodde Liverpool skulle stikke av med Champions League-plassen.

- Da Fernando Torres ble skadd ble det meningsløst. Det tipset falt der og da, alt håp var ute, sier Alsaker til Dagbladet.

TV2-eksperten spådde City som neste lag i køen, og førte opp en hjemmeseier mot Spurs på Eastlands i kveld.

- Jeg står på den. Det er finale, vet du. Hjemmefordel er viktig, sier Alsaker.

- Hvor viktig er 4. plassen?

- Det er kjempeviktig, og det er er mye ekstra penger. Det er det ene, for det er mye lettere å lokke store navn til klubber med Champions League. Og når du har både penger og de beste spillerne, så er sjansene stor for å bli i topp 4 og øke avstanden til de bak, sier TV2-kommentatoren.

Svakheter
Overgangskonsulent og fotballskribent Karlsen holder på sitt Spurs-tips, både for i kveld og for 4. plassen.

UENIGE: Tor Kristian Karlsen og Øyvind Alsaker tippet serieinnspurten, med vekslende hell. Foto: TV2
UENIGE: Tor Kristian Karlsen og Øyvind Alsaker tippet serieinnspurten, med vekslende hell. Foto: TV2 Vis mer

- Jeg må stå fast på det, det er feigt å trekke på det. Jeg må gå ned med flagget til topps. Jeg tror fortsatt Tottenham vinner i kveld, sier Karlsen til Dagbladet.

Han begrunner det med Citys dårlige statistikk mot Tottenham, også på hjemmebane. Dessuten stoler han ikke helt på City-laget.

- Når City kommer opp mot gode lag i form, som Tottenham nå, så kommer svakhetene som vi ikke har sett på en stund til syne. Jeg tenker på usikkerheten bakover på banen, sier londonbosatte Karlsen.

Han tror som Alsaker at Champions League-spill åpner en rekke dører.

- Tottenham har store planer med nytt stadion, og tar sikte på å tette gapet til Arsenal og Chelsea i londoneliten. Champions League er et skritt videre på den veien der.

Ambisjoner
Han tror ikke en City-fiasko i kveld vil bremse oljesjeikenes forsøk på å gjøre en toppklubb ut av de lyseblå.

- Det blir ingen nedskalering av ambisjonene, det tar bare litt mer tid. Hvis City skulle klare Champions League er neste skritt å gå for spillerne som burde ha gått til United, Liverpool eller Chelsea, sier Karlsen.

Karlsen advarer City-patrioter om å ta Champions League for gitt med seier i kveld, serien avsluttes med bortekamp mot West Ham søndag.

- Jeg er ikke trygg på at City vinner der, og den siste runden pleier å komme opp mye rart. At Spurs vinner i Burnley er sikkert, sier Karlsen - som forøvrig bommet grovt med sitt gulltips til Arsenal.

SKADER ØDELA: Alsaker trodde Fernando Torres og Steven Gerrard ville nå toppformen i sesong-avslutningen. I stedet ble Torres en tilskuer, her etter tapet mot Chelsea søndag. Foto: AFP/ Paul Ellis
SKADER ØDELA: Alsaker trodde Fernando Torres og Steven Gerrard ville nå toppformen i sesong-avslutningen. I stedet ble Torres en tilskuer, her etter tapet mot Chelsea søndag. Foto: AFP/ Paul Ellis Vis mer