Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start avviser krise

- Positivt, tross tap

STAVANGER (Dagbladet.no): Start-profilene står i kø for å avvise at det er krise i Sørlandets fotballstolthet, tross et nytt serietap 2-0 mot Viking i Stavanger.

-Jevnspilt kamp, vi taper fordi vi ikke klarer å rydde unna Vikings dødballer, sier Erik Soler.

-Spillemessig bra, men vi er for dårlige på egne og motstandernes dødballer, forklarer trener Stig Inge Bjørnebye.

-I dag glir det litt bedre, men det et tøft å få et mål i trynet etter få minutter. Vi møtte et godt lag, men viste også at vi er på høyde spillemessig, sier midtbanemotor Kristofer Hæstad.

For Viking utspilte langtfra Start i Stavanger. To tidlige mål avgjorde kampen. Start ga aldri opp, men kom heller ikke til veldig farlige sjanser. Likevel var det et forsiktig smil i ansiktet til Erik Soler etter tapet mot Viking.

-Viking er gode på løp og utnytter sine sjanser, det klarte ikke vi. Situasjonen er ikke hyggelig. Men alle guttene ønsker å jobbe hardt for å snu trenden. Vi må bli bedre på den enkle pasningen. Innlegg må ikke komme ned med snø på. Vi hadde vel 30-40 egne dødballer, men de så ikke farlige ut, forklarer Soler.

Tillit til Bjørnebye

Start-trener Stig Inge Bjørnebye måtte sone sin andre kamp på tribuneplass. Erik Soler fastholder at Bjørnebye har full tillit.

- INGEN KRISE: Erik Soler fastholder at Stig Inge Bjørnebye fremdeles sitter trygt. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
- INGEN KRISE: Erik Soler fastholder at Stig Inge Bjørnebye fremdeles sitter trygt. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

-Nå har han vært borte et par kamper, vi har ikke vunnet da heller. Trenerens posisjon er ikke tema, avfeier Soler.

Bjørnebye sier at han opplever situasjonen som veldig utfordrende.

-Nå må vi opparbeide trygghet på det vi kan. Treningsøktene har vært gode. Men vi er fryktelig dårlige på egne dødballer, samtidig som vi ikke markerer godt nok på Vikings, sier Bjørnebye.

-Fantastisk av supporterne

Han ser fram til å få tilbake rutinerte spillere som Atle Roar Håland ogSteinar Pedersen. Mot Viking måtte også Fredrik Strømstad kaste inn håndkleet tidlig, og en tung bør legges på Starts unge spillere.

-Vi måtte foreta en tidlig omrokkering, det er lite heldig, sier Bjørnebye.

Over 500 Start-tilhengere sang sine kampsanger i 90 minutter og sto igjen på stadion og sang for full hals etter tapet mot Viking. Noen hundre møtte også opp på Starts siste trening for å støtte et lag i tung motgang.

-Støtten er fantastisk og varmer oss virkelig. Det er bare synd vi ikke makter å levere noe tilbake foreløpig.

image: Start avviser krise
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media