Kjetil Rekdal-situasjonen:

Start bekrefter: - Flere enkelt­hendelser

Styreleder i IK Start, Monica B. Grimstad, sier at det ble avholdt et styremøte seint onsdag kveld.

FRITATT: Start har opprettet sak mot Kjetil Rekdal. 50-åringen er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben. Video: NRK Vis mer

Etter å ha ledet en Start-trening onsdag, innrømmet Kjetil Rekdal overfor Fædrelandsvennen at han «gledet seg helt enormt» til seriestart. Under ett døgn seinere slo nyheten om at Start har opprettet personalsak mot ham ned «som lyn fra klar himmel».

Torsdag formiddag kunngjorde Start at Rekdal er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben, som følge av en pågående personalsak.

50-åringen, som i november mottok Kniksens hederspris, skal ha vært uviten om dette fram til torsdag formiddag.

Klubben ønsker ikke å gå nærmere inn på hva personalsaken dreier seg om, men overfor Dagbladet avslører styreleder Monica B. Grimstad noen få detaljer.

- Avgjørelsen om å opprette personalsak ble tatt etter et møte med Kjetil Rekdal torsdag formiddag. Bakgrunnen til at vi nå har gjort dette er summen av flere enkeltstående hendelser, sier Grimstad.

Hendelsesforløpet

Grimstad forteller at det skjedde mye mellom at Rekdal ledet treningen onsdag, og fram til de opprettet personalsak:

  • Seint onsdag kveld ble det avholdt et styremøte hvor situasjonen rundt Rekdal ble drøftet.
  • Torsdag formiddag ble det avholdt et møte med Rekdal, som ledet til at de valgte å opprette personalsaken.
  • Like etter ble Joey Hardarson og Andreas Jensen informert om at de vil lede laget i tiden framover, mens personalsaken pågår.

- I en slik personalsak er vi veldig opptatt av å behandle alle de involverte med respekt, og kommer ikke til å komme med en konklusjon i saken før alle parter har fått muligheten til å uttale seg, sier Grimstad.

Grimstad sier at å opprette en personalsak mot sin egen hovedtrener er såpass alvorlig at det var naturlig å drøfte det med styremedlemmene.

- Vi har forståelse for at dette er utrolig belastende for Kjetil Rekdal.

«Lyn fra klar himmel»

Selv uttaler Rekdal at nyheten kom som «lyn fra klar himmel».

- Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel, skriver han i en pressemelding og fortsetter:

At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg fram til klubben i dag publiserte sin pressemelding.

Tidspunktet

Start er for tiden opptatt med sine forberedelser til sesongåpningen mot Ålesund på lørdag. Grimstad innrømmer at det ikke er et ideelt tidspunkt å frita en hovedtrener på.

- Jeg er sikker på at alle forstår at det ikke finnes noe passende tidspunkt for å opprette en personalsak som involverer en såpass profilert klubb som Start og en såpass profilert trener som Rekdal. Styret er veldig trygge på at det er riktig og viktig å gjøre det nå. Vi er enige om at tidspunktet ikke passer, men det hadde det ikke gjort midt i vårsesongen heller, sier Grimstad.

Styrelederen forteller videre at det nye trenerapparatet og spillerne gjennomfører forberedelsene som planlagt, og at de gleder seg til seriestart. I løpet av den kommende tiden skal de også ha samtaler med Rekdal.

- Vi skal selvfølgelig ha samtaler med Rekdal. Det finnes ganske klare retningslinjer i arbeidsmiljøloven for hvordan slike saker skal håndteres, og de vil vi selvfølgelig følge, sier hun.