Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start best i målfest mot Vålerenga

- De hadde noen perlemål du sjelden ser, sier Martin Andresen.

ÅPNINGSPERLE: Christian Bolanos (utenfor bildet) scoret det eneste målet før pause. Frisparket fra over 30 meters hold steg helt opp i høyre kryss, og Lars Hirschfeld rakk ikke opp. Etter pause løsnet det for begge lag, og det ble målfest på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
ÅPNINGSPERLE: Christian Bolanos (utenfor bildet) scoret det eneste målet før pause. Frisparket fra over 30 meters hold steg helt opp i høyre kryss, og Lars Hirschfeld rakk ikke opp. Etter pause løsnet det for begge lag, og det ble målfest på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Start - Vålerenga 5-3.

Start og Vålerenga avsluttet påsken med en påskefest av en fotballkamp i Kristiansand. På overtid sikret Ole Martin Årst tomålsseier for hjemmelaget, men begge lag bidro til moroa.

Start skapte klart mest i første omgang, men gikk likevel til pause med en knepen 1-0-ledelse.

Etter pause utliknet Vålerenga kjapt, men så smalt det fra Start - tre ganger. Men i stedet for å gi opp, slo Vålerenga kjapt tilbake - to ganger.

- All kredit til Vålerenga som gjør den kampen ut av det når de virker kjørt, sier Start-trener Knut Tørum til TV 2 Sport.

Også Vålerenga-trener Martin Andresen kunne ikke annet enn å skryte av motstanderen etter et par mål av det utsøkte slaget.

- Start har noen perlescoringer som du sjelden ser, sier Andresen til TV 2 Sport.

Perle før pauseDen første klassikeren åpenbarte seg før pause. I første omgang var det stort sett Start som sto for sjanseskapingen. Men en god Lars Hirschfeld i gjestenes mål lot seg bare overliste en gang:

Da Cristian Bolanos klinket ballen i krysset på frispark fra godt over 30 meters hold.

Dermed ledet vertene fortjent til pause. Men Vålerenga startet andre omgang bra. Kom tidlig til en stor sjanse ved Moa som Kenneth Høie reddet, men da Moa fikk mulighet nummer to rett etter, satt utlikningen.

Men Start slo tilbake ved Christer Kleiven, som ikke scoret i Tippeligaen i hele fjor. I dag scoret han sitt tredje og fjerde. Det første av dem en enkel breiside i åpent mål etter forarbeid av Hunter Freeman.

SCORET TO: Ole Martin Årst ble tomålsscorer. Her jubler han for 5-3 på overtid. 
Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
SCORET TO: Ole Martin Årst ble tomålsscorer. Her jubler han for 5-3 på overtid. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

Det andre en aldeles utsøkt lobb fra utenfor 16-meteren da Kleiven oppdaget at Hirschfeld hadde beveget seg noen meter ut fra streken sin.

Hirschfeld-tabbeDet gjorde Vålerenga-keeperen også foran 4-1, og da burde han nok stått på streken.

For da ballen gikk mot stopperne som plutselig dukket, fikk en overrasket Hirschfeld ballen i låret, og Ole Martin Årst fikk enkelt sette ballen i tomt nett.

Men jubelen hadde knapt stilnet på Sør Arena før sørlendingen Stefan Strandberg styrte inn 4-2 for Vålerenga med hodet.

Og da innbytter Mos Abdellaoue sørget for 4-3 like etter, hadde lagene scoret tre hver i løpet av drøye 20 minutter.

Berre-sjanseMorten Berre hadde en gigantisk mulighet for å sikre utlikningen for Vålerenga, men keeper Høie reddet mesterlig da Berre skulle skli ballen i mål etter innlegg fra sida.

- Vi hadde en kjempesjanse ved Berre, og da hadde det vært 4-4. Da er det ikke sikkert de hadde fått det målet på slutten, sier Martin Andresen.

For med Vålerenga på jakt etter utlikningen på overtid, åpnet det seg en ny mulighet for spissveteran Årst, som kranglet ballen med seg forbi keeper og satte inn kampens åttende mål fire og et halvt minutt på overtid.

- Det var to angrepslag, som gjorde at det ble veldig innholdsrikt. Jeg synes vi vinner fortjent, sier Knut Tørum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!