STOR SJANSE: Ole Martin Årst har en stor sjanse, men under press av Morten Fevang stoppes han av en beinparade fra André Hansen. 
Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
STOR SJANSE: Ole Martin Årst har en stor sjanse, men under press av Morten Fevang stoppes han av en beinparade fra André Hansen. Foto: Tor Erik Schrøder, ScanpixVis mer

Start enda nærmere nedrykk

- Vi ble hardt straffet, sier Mjelde.

(Dagbladet): Start - Odd 1-3, Sogndal - Stabæk 0-0.

Det meste handlet om at Molde kunne ta gull i kveld, men også i motsatt ende av tabellen kjempes det en minst like viktig kamp om poengene.

Start har fortsatt muligheten til å redde tippeligaplassen, men bedret ikke utsiktene ved å tape 1-3 hjemme mot Odd i dag.

Torgeir Børven ga gjestene ledelsen etter en drøy halvtime, mens Håvard Storbæk gjorde 2-0 på en kontring etter at Start hadde vært nær ved utlikning.

Ole Martin Årst var blant de som hade store sjanser for Start, men traff bare målet da han fikk sjansen på straffe og reduserte til 1-2 bare et par minutter etter Storbæks scoring.

Odd punkterte kampen Men helt mot slutten fikk Odd straffe, og Morten Fevang klemte ballen inn mellom kroppen til Kenneth Høie, som kastet seg riktig vei, og gressmatta.

- Vi blir hardt straffet mot et godt Odd-lag. De gjør det vanskelig for oss. De er løpssterke og gode på overganger. Vi har ballen mye, og får faktisk gode sjanser i andre omgang. Jeg synes vi blir hardt straffet. Odd er veldig effektive, det er en ferdighet de har. Vi er ikke fullt så effektive, oppsummerer Start-trener Mons Ivar Mjelde overfor TV 2 Sport.

Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo hadde lite trøst å komme med til dagens motstander.

- Jeg tror Start ville fått det vanskelig uansett hvordan det hadde gått i dag, fordi de har et tøft program igjen, sier Fagermo til TV 2 Sport.

MÅLLØST: Verken Sogndal eller Stabæk scoret på Fosshaugane. Foto: Tor Yttri, Scanpix
MÅLLØST: Verken Sogndal eller Stabæk scoret på Fosshaugane. Foto: Tor Yttri, Scanpix Vis mer

Start skal spille borte mot nedrykksrival Fredrikstad og borte mot Viking før de får sølvkandidat Tromsø på besøk i siste runde.

Målløst for Sogndal En liten trøst for Start får være at heller ikke Sogndal, som er ett av to lag de kanskje kan ta igjen, tok full pott i dag.

Stabæk holdt nullen i saftbygda, og dermed er det sju poeng som skiller Sogndal og Start, men Start har tre kamper igjen mot Sogndals to.

Mellom de to ligger Fredrikstad fire poeng foran Start. FFK spiller borte mot Vålerenga i morgen.

Lørdag om en uke møtes Fredrikstad og Start i Østfold, den eneste tippeligakampen i cupfinalehelga.

I teorien kan Start også ta igjen Lillestrøm, men etter uavgjort hjemme mot LSK i kveld, er Lillestrøm ni poeng foran og med 13 mål bedre målforskjell enn sørlendingene.