Start er trolig solgt, men klubben vet ingenting

- Ravnaas tilbake som eier.

MOT NYTT EIERSKAP: Mads Stokkelien og Start får trolig nye eiere i ettermiddag.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
MOT NYTT EIERSKAP: Mads Stokkelien og Start får trolig nye eiere i ettermiddag.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no): Det hersker full forvirring i Kristiansand etter at Sparebanken Sør innkalte til en pressekonferanse nå i ettermiddag, melder Fædrelandsvennen.

Banken har eierskap i både Sør Arena og Start Toppfotball, men eierskapet har vært omstridt, og Sparebanken Sør har vært på utkikk etter kjøpere. Det er derfor ventet at det kommer en avklaring rundt bankens rolle i Start.

«Adm. dir Morten Kraft vil orientere om Sparebankens Sørs eierskap i Start. Vår vurdering er at dagens budskap har nasjonal interesse.» står det å lese i meldingen.

- Jeg kan ikke si noe nå. Vent til klokken 15. Det kan være lurt å være til stede, sier styreleder i Start og Sør-direktør Øyvind Aasen til Agderposten.

Tilbake i manesjen
Ifølge fvn.no er det tidligere investor Ernst Ravnaas som har kjøpt tilbake Sør Arena og Start Toppfotball A/S etter at han og Erik Solér trakk seg ut høsten 2008.

Klubbadministrasjonen er imidlertid ikke informert om hva Sparebanken Sørs planer går på.

- Jeg ringte Styreleder Øyvind Aasen for å spørre hva som skjer, men han beklaget og fortalte at han ikke kunne informere meg. Det er frustrerende. Sånn jeg oppfatter dette, dreier det seg om salget av Sør Arena. Jeg tror kontrakt er underskrevet, sier administrerende direktør i Start Jan Oddvar Skisland til fvn.no, som måtte få tilsendt pressemeldingen fra avisen.

Ravnaas og Solér trakk seg ut etter å ha sittet seks år på eiersiden da sørlandsklubben befant seg på randen av konkurs. Sparebanken Sør overtok klubben, men administrerende direktør Morten Kraft understreket den gang at banken bare var en midlertidig løsning.

- Vi vil ikke være en langsiktig eier, men vil gå inn fram til vi får en ny eier på banen, sa Kraft til NRK i september i fjor.

Nå later det til at ringen er sluttet med minst én av de tidligere eierene tilbake i manesjen. Bekreftelsen er ventet å komme på pressekonferansen i ettermiddag.

Uvitende

Sparebanken Sør har den siste tiden vært på utkikk etter kjøpere til både Start og Sør Arena, men både kommunen og den lokale investorgruppa Club 21 har sagt nei til å overta stadion.

Club 21 er imidlertid interesserte i selve klubben, men heller ikke investorgruppa er informert om pressekonferansen.

Ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand sier til fvn.no at kommunen ikke kjenner til informasjonen fra Sparebanken Sør. Kommunen er største kreditor i Sør Arena med et lån på 40 millioner kroner, og ville ha blitt orientert om banken hadde planer om å slå stadionselskapet konkurs.

- Hva som er på gang er vanskelig å svare på, men jeg vet at banken har vært i dialog med finansfolk i Oslo, men dette er noe de har holdt veldig lukket, sier Skisland til fvn.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer fra pressekonferansen i Kristiansand.

- TILBAKE I MANESJEN: Ifølge Fædrelandsvennen har tidligere Start-investor Ernst Ravnaas kjøpt tilbake klubben og stadion fra Sparebanken Sør.Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
- TILBAKE I MANESJEN: Ifølge Fædrelandsvennen har tidligere Start-investor Ernst Ravnaas kjøpt tilbake klubben og stadion fra Sparebanken Sør.Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX Vis mer