Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start-fansen legger seg flate

Menigheden sier seg enig i at det var riktig å ta ned et banner med Tom Nordlie-hyllest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til gårsdagens kamp mot Rosenborg hadde Start-supporterne laget et banner med innskriften «En konge, en Nordlie».

Hensikten var å hylle treneren som tok Start til andreplass forrige sesong, men som fikk sparken forrige fredag.

Banneret ble tatt ned

Men dette banneret fikk fansen først ikke lov til å vise fram, det ble tatt ned etter en oppfordring fra representanter for Start.


- Vi vil at våre spillere skal ha fullt fokus på fotballen. Hvis de kommer inn på stadion og det første de ser er et banner som hyller gamletreneren, så virker det forstyrrende, sier Starts toppfotball-leder Rune Jakobsen til Dagbladet.no.

Likevel kom banneret opp igjen en periode i begynnelsen av kampen - i overenstemmelse med klubbledelsens ønsker.

- Fansen følte et veldig behov for å hylle Tom, så vi ble enig om at de fikk lov til å ha banneret oppe en periode, forklarer Jakobsen.

- Skal ha fullt fokus på det sportslige

image: Start-fansen legger seg flate

Han mener supporterne er tilfredse med ordningen de kom fram til, og det har han helt rett i.

- Klubben ba oss ta ned banneret fordi den vil ha fullt fokus på det sportslige. Dette har vi full forståelse for. Vi kunne ikke vite på forhånd at klubben ikke ønsket en slik banner, men vi burde nok spurt, sier lederen for supportergruppa Menigheden, Børre Fredriksen, til Dagbladet.no.


- Det kom ingen reaksjoner på at banneret ble tatt ned?

- De som laget den, ble selvfølgelig litt skuffet. Men vi har forståelse for at klubben vil ha fullt fokus på det sportslige nå, gjentar Fredriksen.


I stedet for framtidige bannere, vil supporterne nå henvende seg direkte til Nordlie for å uttrykke takken de mener de skylder treneren.

- Å bli satt pris på av supporterne, er selvsagt svært hyggelig. Fansen er en stor del av fotballen, sier Tom Nordlie, som ikke vil kommentere klubbens avgjørelse om å fjerne banneret.

•Si din mening: Var det riktig av Menigheden å fjerne banneret etter klubbens oppfordring?

«EN KONGE, EN NORDLIE»: Det sto det å lese på supporterbanneret som Start-representanter mente var upassende. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
«EN KONGE, EN NORDLIE»: Det sto det å lese på supporterbanneret som Start-representanter mente var upassende. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer
I AKSJON: Tom Nordlie, slik Start-supporterne husker ham. Men hylle ham, det fikk de ikke.
ENIG: Medighedens leder, Børre Fredriksen, skjønner hvorfor Start ville fjerne supporterbanneret med støtteerklæring til Tom Nordlie.
FULLT FOKUS: IK Starts fotballeder Rune Jakobsen sier banneret ble tatt ned fordi det kunne ha fjernet spillernes fokus fra fotballen.