Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start får Twar-dommen i ettermiddag

I ettermiddag får Start beskjed om hvor alvorlig klubben har blitt rammet av Twar-bakterien. I går ble to nye spillere sykemeldt etter nedslående lungetester. Totalt fryktes fire spillere rammet av den livsfarlige bakterien.

De fire spillerne som trolig har Twar-bakterien er allerede isolerte Terje Leonhardsen, Kristian Sørli, Valdo og Harald Lødemel.

Valdo og Lødemel fikk den nedslående meldingen etter lungetester i går. Begge to tok lungetester som viste at oksygensopptaket var redusert til mosjonistnivå. Alle fire spillernes fysiske tester er sendt til undersøkelse, og i ettermiddag får Start vite hvor mange spillere som er smittet.

- Vi får resultatene fra Vest-Agder Sentralsykehus klokka 16 i dag, og først etter det kan vi bestemme oss om det blir trening i dag eller ikke, sier Starts daglige leder Per Emil Wikøren til Dagbladet.no.

Fram til nå har Start slitt med forskjellige medisinske meninger om Twar-bakterien. Det er for eksempel tvil blant ekspertene om hvor lenge spillerne må sykmeldes før de kan spille kamp igjen.

Allerede søndag kan Start bli nødt til å avlyse sin andre kamp på rad, hjemme mot Lillestrøm.

- Den ene legen sier det, den andre sier noe annet. Vi må bare stole på vår egen lege når det gjelder dette.

- Hvordan rammer dette Start?

- Det blir et enormt trøkk. Vi får ikke trent, ikke spilt kamper, og vi vet ingenting om hvor syke spillerne er ennå, sier Wikøren.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med resultatene fra Starts Twar-tester i ettermiddag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media