HOLDT IKKE HELT INN: Dessverre for Start og Håkon Opdal, holdt ikke denne strafferedningen til poengdeling. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HOLDT IKKE HELT INN: Dessverre for Start og Håkon Opdal, holdt ikke denne strafferedningen til poengdeling. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Start fokuserte på poengdeling etter Håkon Opdals strafferedning. Da slo Sarpsborg til

Tippeliga-framtida henger i en tynn tråd.

Sarpsborg 08 - Start 1-0 (0-0) (Dagbladet): Selv med tolv seriekamper igjen, henger Starts Tippeliga-framtid i en tynn tråd. De ligger helt i bunnen av tabellen, mens Sarpsborg på sin side, henger med i medaljekampen i den andre enden av tabellen. Det ble det ingen endring på i denne kampen.

Start kjempet med nebb og klør i forsvar, i sin særdeles viktige kamp. Da det begynte å nærme seg 80 spilte minutter så bortelaget ut til å være fornøyde med poengdeling. Det straffet seg.

For etter 77 minutter kontret Sarpsborg mot Start-målet. Lund Nielsen slo et godt innlegg inn i feltet, der Jonas Lindberg kom i full fart.

Han stupte inn, og sendte ballen ned i det venstre hjørnet. Dermed kunne Sarpsborgs innbyggere juble for en perfekt start på helgas 1000-års feiring i byen.

HENGER MED: Sarpsborg 08 henger med i toppen av Tippeligaen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HENGER MED: Sarpsborg 08 henger med i toppen av Tippeligaen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Må være lov å ta ballen

Start så lenge ut til å henge med i kampen, særlig de første drøye 20 minuttene. Da tok hjemmelaget kommandoen i kampen, etter å ha fått et særdeles billig straffespark.

Heldigvis for Start var det ikke over, for rettferdigheten seiret da keeper Håkon Opdal reddet Steffen Ernemanns forsøk.

- Det må da være lov til å ta ballen, utbrøt TV 2s kommentator, Jørgen Klem da dommer Kjensli pekte på straffemerket.

Skapte fine muligheter

Vertene viste fram fine kombisjoner på midtbanen, men Start holdt alt unna i førsteomgangen.

Dog var det ikke de beste prestasjonene av noen av lagene, men Sarpsborg 08 skapte noen fine muligheter midtveis i omgangen.

På overtid fikk de gulkledde en kjempemulighet til å ta ledelsen til pause, men Nwkali fikk ikke kontrollert ballen nok da han forsøkte å heade ballen i mål.

- Slike sjanser må settes om det skal være noe håp for Start i Tippeligaen, sa TV 2-kommentatoren.

Dramatiske sluttminutter

Etter pausen fortsatte hjemmelaget å presse. De fikk trille mye ball, men Start-forsvaret var kompakt nok til å ikke slippe gjennom de blåkledde.

Ti minutter ut i omgangen fikk hjemmelaget kommet seg høyere opp på banen, og skaffet seg en corner. Hansen fikk gå opp helt alene, men endte en drøy meter over mål.

Det ble dramatisk da Håkon Opdal etter rundt 80 minutter kolliderte med Sigurd Rosted. De to kolliderte i høy fart, og Rosted ble liggende.

Heldigvis så det nok verre ut enn det var, og forsvarsspilleren kom seg på bena igjen.

Start kjempet for å komme seg høyere opp i banen i sluttminuttene, men Sarpsborg var bestemte på seier og holdt unna det lille som var truende.

Dermed fortsetter Starts tunge sesong, hvor de foreløpig ikke har tatt en eneste trepoenger.

- Vi får en del dødballer i mot, men vi klarer liksom ikke å få noe trykk i angrepsspillet vårt og skape nok sjanser. Sarpsborg vinner forsåvidt fortjent, sa Start-trener Steinar Pedersen til TV 2 etter kampen.

At Sarpsborg vant fortjent, var trener Geir Bakke enig i.

- Det er litt rufsete, og er litt for lite trykk mot mål. Vi var litt seige i dag, men alt i alt fortjente vi å vinne, sa Sarpsborg-treneren til kanalen.

FORTSATT UTEN SEIER: Start klarte ikke overliste Arild Østbø (keeper) og Sarpsborg 08. Dermed er de fortsatt uten seier i Tippeligaen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORTSATT UTEN SEIER: Start klarte ikke overliste Arild Østbø (keeper) og Sarpsborg 08. Dermed er de fortsatt uten seier i Tippeligaen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer