Start-gutta maste Doffen hjem

- Perfekt å være hjemme.

• NYTT LIVESYSTEM på Dagbladet.no! Følg Tippeligaen direkte fra kl. 18.00.

(Dagbladet.no): Hadde alt gått etter planen, skulle Kristofer Hæstad spilt for Wigan mot Aston Villa i ettermiddag. I stedet springer han i kveld ut på Color Line Stadion for å spille mot nyopprykkede Aalesund.

Likevel kan han knapt nok vente med å komme i gang.

- Det har vært perfekt å komme hjem til trygge omgivelser. Nå har det vært virkelig gøy å spille fotball, sier Doffen til Dagbladet.no.

På spørsmål om hva han har savnet mest kommer svaret kontant:

- Spilletid! Jeg skal i hvert fall fra start mot Aalesund, og det blir en tøff kamp. Det er kunstgress, de er fulle av entusiasme og spiller foran et fullsatt stadion. Den første kampen er som å spille cup. Alt kan skje, sier han.

Start-kompisene ringte

Siden Hæstad dro til England har det kommet opp et par nye fjes i garderoben. Ett av dem er Anthony Annan - en ghanesisk midtbanespiller som det forventes store ting av.

Start-gutta maste Doffen hjem

I tillegg har de hentet Ygor Maciel Santiago fra Vasco da Gama.

- Jeg møtte dem først da jeg kom hjem. De er gode fotballspillere, som er vant med en litt annen kultur og spillestil enn i Norge. Får de litt tid og trygghet kommer de til å blomstre. Annan har en helt fantastisk teknikk, mener Doffen.

Selv røper han et de mange tekstmeldingene og telefonene fra gamle lagkamerater var en viktig faktor da han valgte å forlate Wigan.

- Det var noe av grunnen, at så mange maste på at jeg skulle komme hjem. Jeg fikk en del telefoner fra Start-spillere, og det var veldig positivt og hyggelig, sier han.

- Har du noen kontakt med Wigan fortsatt?

- Jeg har litt kontakt med noen av spillerne. De ønsker meg lykke til videre, og jeg ønsker dem lykke til og håper de klarer seg. Jeg tror det som skjedde var det beste for alle parter. Det var kjipt å ikke få vist mer, men de som spilte sentralt gjorde det bra. Jeg kommer aldri til å kritisere manageren (Paul Jewell), sier Hæstad.

Spilte med smerter

Nå er han sulten etter å revansjere fjorårssesongen i Tippeligaen, som på langt nær var like god som da han tok norsk fotball med storm i 2005. Skader hadde mye av skylda, mener Doffen selv.

TELEFONSTORM: Flere av Kristofer Hæstads lagkamerater i Start tok kontakt da han slet i Wigan og ba ham komme hjem. Det er en av årsakene til at Doffen er å finne på Starts midtbane i dagens serieåpning mot Aalesund. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
TELEFONSTORM: Flere av Kristofer Hæstads lagkamerater i Start tok kontakt da han slet i Wigan og ba ham komme hjem. Det er en av årsakene til at Doffen er å finne på Starts midtbane i dagens serieåpning mot Aalesund. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX Vis mer

- Sesongen i fjor var mye preget av skader for min del, mer eller mindre sammenhengende i seks måneder. Jeg spilte med store smerter hele våren og kom aldri på nivået fra året før. Først var det lyska, og så var det betennelse i foten. I enkeltkamper kunne jeg være bra, men det var tøft å knapt kunne gå på én uke hver gang jeg spilte kamp, sier han til Dagbladet.no.

- Hva har Bjørneby sagt til deg etter at du kom hjem?

- Han har sagt han er glad for å ha meg hjemme igjen. Stig har opplevd litt av det samme selv som jeg gjorde.

- Dere tippes rundt midten av tabellen i de fleste aviser. Hva tror du selv?

- Vi har en målsetting om å bli blant de 3-4 beste, sier Kristofer Hæstad.

Start-gutta maste Doffen hjem
<B>MUNTERT:</B> Kristofer Hæstad har vært i godt humør etter returen til Start.
<B>SPILTE MED SMERTER:</B> Kristofer Hæstad kunne knapt gå på en uke etter hver kamp han spilte i fjor, og sesongen ble dermed en skuffelse. I år er han sugen på revansje.
<B>MISLYKTES:</B> Kristofer Hæstads eneste Premier League-kamp kom mot Chelsea, og blir best husket for en håpløst tilbakespill. Men Hæstad er ikke bitter på manager Paul Jewell over at han ikke fikk flere sjanser