Start hadde ikke dommeren på sin side da RBK kjørte målshow

Vant 4-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Start - Rosenborg 0-4 (0-3)

(Dagbladet): Start fikk alt annet enn en oppløftende åpning på kampen mot Rosenborg hjemme på Sør Arena.

Med seier mot tabellederen i kveld kunne Start ha dratt ifra i bunnstriden, og skaffet seg et puserom ned til Mjøndalen og Tromsø.

Men selvsikre Rosenborg ville det ganske så annerledes på besøk i Kristiansand. Start-keeper Håkon Opdal stjal showet i forrige runde, med sin sinnsyke scoring fra midtstreken, måtte i dag seg seg nødt til å hente ut ballen fra nettmaskene hele fire ganger. 

- Vi setter de sjansene vi får, og det er forskjell på kvaliteten, definitivt, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

- Veldig skuffa over sluttresultatet. Vi fikk oss en nesetyver i dag, innrømmer Start-trener Bård Borgersen til samme kanal.

Pangåpning Anders Konradsen brukte bare seks minutter på å sette inn kveldens første for trønderne, og satte ballen i mål på volley fra en vanskelig vinkel.

Vertene hadde flere gode sjanser før spikeren begynte, sakte men sikkert, å bli banket ned i kista.

I det 26. minutt fikk Rosenborg et straffespark da Fredrik Midtsjø ble felt  - noe som egentlig skulle ha blitt dømt som frispark rett utenfor 16-meteren.

Straffesparket satte Pål André Helland inn, før han noen minutter senere ble byttet ut med Hólmar Örn Eyjólfsson da Kåre Ingebrigtsen fant ut at han ville styrke forsvaret.

Midtsjø økte Første omgang ble en prøvelse for Start og hjemmepublikummet, som først raste over den feildømte straffen, og seinere for en feildømt offsideavgjørelse.

Verre skulle det også bli da Fredrik Midtsjø fikk øke til 3-0 rett før pause, etter et skudd fra 18 meter, som gikk innom en startspiller og endret kurs.

MYE JUBEL: Rosenborg kunne juble fire ganger i kampen mot Start - som her etter at Fredrik Midtsjø hadde satt inn 3-0-scoringa. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MYE JUBEL: Rosenborg kunne juble fire ganger i kampen mot Start - som her etter at Fredrik Midtsjø hadde satt inn 3-0-scoringa. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Med tre mål imot på de første 45 minuttene, var det nok vanskelig for Start-spillerne å finne motivasjon i pausa.

Lite futt Kun to minutter ut i andre omgang økte Rosenborg ledelsen ytterligere. Ole Kristian Sælnes spilte igjennom til Jørgen Skjelvik, som flikket ballen forbi keeper og inn i det lengste hjørnet med yttersida av venstrefoten.

Etter den fjerde Rosenborg-scoringa roet kampen seg, og det skjedde ikke stort før Sælnes på ny sendte gjennom en pasning til Skjelvik som kom aleine mot keeper i det 63. minutt - men brant sjansen. Førstnevnte briljerte som kelner på Sør Arena.

Det var lite futt igjen i Start-laget i sluttminuttene, og sendte heller ingen spillere høyt på banen.

At Start trolig ble feildømt for en offside også på overtid, gjør nok at Trond Ivar Døvle nok neppe blir noens bestevenn i Kristiansand i kveld.

Kveldens kamp handlet kun om Rosenborg, som snart kan få gullet rundt halsen.

Start har igjen kamper borte mot Sandefjord og Stabæk, og hjemme mot Mjøndalen og Molde - og der må de sikre poeng for å være sikker på å ikke rykke ned.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer