Start i dialog med tre spillere

Nordlie jakter skandinaver.

Start har frigjort rundt 700.000 kroner etter at kontrakten med Alex Nyarko ble avsluttet tirsdag. Serielederen er allerede i dialog med tre skandinaviske spillere med tanke på å forsterke laget.

Etter at den tidligere Everton-spilleren ikke dukket opp i forkant av mandagens eliteseriekamp mot Vålerenga på Ullevaal, sa trener Tom Nordlie klart i fra at en slik oppførsel tolererte han ikke.

– Vi har nå vært i dialog med Nyarko, hvor vi diskuterte de familiære årsakene som gjorde at han måtte til Sveits, og det at han ikke dukket opp til avtalt tid foran mandagens kamp. Vi ble enig om å avsluttes kontraktsforholdet med øyeblikkelig virkning, sier daglig leder Harald Andersen.

Til VG bekrefter Start-eier Erik Solér at klubben sparer rundt 700.000 kroner på at kontrakten med Nyarko nå er avsluttet. Nyarko signerte en kontrakt som ville ha gitt han rundt én million kroner om han hadde blitt i Kristiansand ut sesongen.

Start har dermed frigjort midler til forstrekning av stallen, og Sørland-klubben er allerede i dialog med tre skandinaviske spillere. Hvem disse er vil ikke Andersen si noe om.

– Vi har nå muligheten til å lete etter spillere som er motiverte. Det vil ikke si at de trenger å holde landslagsklasse, men at de passer inn i klubben, sier Andersen.

Overgangsvinduet åpner 1. juli.

(ANB)

FORSVANT: Start har avsluttet kontrakten med Alex Nyarko. Nå har klubben penger til spillerkjøp.