Start i Ohr-krangel

Stian Ohr (22) sier han har fått en muntlig garanti fra Start om at han ikke skulle koste mer enn 400 000 kroner ved salg. Start-ledelsen nekter på at en slik avtale finnes. Les siste nytt fra norsk fotball.

Etter at Start rykket ned, har Stian Ohr sagt fra at han ikke ønsker å spille 1. divisjonsfotball neste år. Men Start gjør sitt for å beholde den unge moldenseren.

- Da jeg skrev under for Start ble det inngått en muntlig avtale om at jeg ikke skulle prises for høyt hvis jeg ikke ønsket å fortsette i Start. Denne prisen ble satt til 400.000 kroner, det samme som jeg har hevet i lønn fra Start, sier Ohr til Fædrelandsvennen.

Daglig leder i Start, Per Emil Wikøren, kjenner ikke til denne muntlige avtalen:

- Dette har jeg ikke hørt noe om, og det finnes ikke noe vedlegg til kontrakten som bekrefter at en slik avtale eksisterer, sier Wikøren.

Da Ohr signerte kontrakten var det Audun Myhre som var daglig leder i Start. Men Wikøren sier at heller ikke Myhre kjenner til den muntlige avtalen.

- Jeg har snakket med Audun og han hevder at det ikke er blitt avtalt et beløp ved videresalg, sier Wikøren.

Ohrs agent Knut Kristiansen sier imidlertid at det ble diskutert løsninger dersom Stian Ohr bestemte seg for at han ikke ville fortsette i Start etter sesongen.

- Det ble snakket en del om hva vi skulle gjøre dersom Stian mistrivdes i klubben. Hvorvidt det ble avtalt et konkret beløp, er jeg mer usikker på, sier Kristiansen.

  • Dagbladets fotballkommentator lanserer i dag Stian Ohr som et godt kjøpsobjekt for et Rosenborg på jakt etter forsterkninger.

    L/F-HØNEFOSS har fire tippeligaspillere på ønskelista før neste sesong, skriver Drammens Tidende. Dag Riisnæs får neppe ny kontrakt med Vålerenga. Han er også ønsket av Hamkam. Tidligere Brann- og Brøndby-spiller Roger Helland har vært reserve i Lillestrøm i år, det samme har Kjetil Nilsen. Fjerdemann er Mosse-keeper Rino Hansen som har fått beskjed av Knut Torbjørn Eggen om at han er andrevalg på keeperplassen i Moss. L/F-Hønefoss har nylig ansatt Per Brogeland som trener.

    BRANN skal unngå å havne i økonomisk uføre igjen, ved aldri igjen å komme på samme lønningsnivå som som i dag. Det sier styreformann Robert Monsen i Brann ASA til Bergensavisen. - Det ble lovet for høye lønninger og for store sign-on-fees, sier Monsen. Han nevner ikke navn på spillere, men trekker fram at en spiller fikk 800 000 kroner for å reforhandle kontrakten med Brann.TRYGGVI GUDMUNDSSON reiser tilbake til Tromsø i dag, men Graeme Spuness vil ha ham tilbake til England igjen neste måned. TIL-spissen har vært på besøk i Blackburn, men et stygt kjøttsår på den ene hælen hindret ham i å vise seg fram på trening. - Souness lurte på hvordan jeg hadde fått såret. Jeg fortalte ham at jeg hadde trent i et par nye sko. Da spurte han meg: «How old are you?» forteller islendingen til Nordlys. Souness vil ha ham tilbake om ti dager, men Gudmundsson sier han håper på et annet, mer konkret tilbud.