- Start innrømmet hands

Ifølge Glimt-stopper Stian Theting innrømte pasningslegger Todi Jönsson at Stefan Bärlin handset før han laget målet som sendte Start til topps på tabellen, og Glimt ned i 1. divisjon.

BODØ (Dagbladet): -  Jeg løp bort til Jönsson etter at dommeren hadde godkjent scoringa - og spurte om det var hands. Jönsson bekreftet da at Bärlin hadde handset, forteller Theting til Dagbladet.

-  Han bekreftet ikke noe mer enn det jeg og alle andre Glimt-spillere alt hadde sett. Men det var jo greit å få det fra Start-hold.

Målet

Todi Jönsson var den som flikket ballen videre til Bärlin. Sistnevnte tok ballen ned med noe som altså minnet sterkt om armen, før han raste fra Glimt-forsvaret og utliknet til 1- 1. Det målet gir Start matchball på Vålerenga - og kan derfor vise seg å avgjøre hele serien.

For Glimt har målet allerede avgjort at det blir 1.divisjon neste år. Med seier ville Glimt vært fortsatt konkurransedyktig mot Aalesund, Fredrikstad og Molde.

-  Strekker ut armen

Stian Theting er ikke i tvil om hva som skjedde:

-  Bärlin ser at han ikke har sjanse til å rekke ballen på lovlig vis. Så han strekker ut armen, og balen treffer overarmen før han tar den med seg og scorer. Soleklar hands.

 GULLJUBEL:  Stefan Bärlin omringes av glade lagkamerater etter sin utlikning. Start er i gullposisjon. -  Nå tror jeg vi klarer siste etappe også, sier trener Tom Nordlie. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix
GULLJUBEL: Stefan Bärlin omringes av glade lagkamerater etter sin utlikning. Start er i gullposisjon. - Nå tror jeg vi klarer siste etappe også, sier trener Tom Nordlie. Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix Vis mer

Etter kampen framstod ikke Stefan Bärlin direkte overbevisende i sin argumentasjon:

-  Det er opp til dommeren å avgjøre hva som er hands og ikke hands. Men jeg ville blitt skuffet om han (Tom Henning Øvrebø) hadde avblåst meg. Det er mulig jeg tar feil. Men jeg mener det ikke var hands, sier den lynkjappe Start-vingen som kom inn i pausen.

Måltyven

Forsvarskjempen Bård Borgersen mener det ikke var tilfeldig at nettopp Stefan Bärlin avgjorde:

-  Han er en måltyv av rang. Hvis han får en meters forsprang gir han det aldri fra seg igjen.

Bärlin, som kom fra Superettan-klubben Västerås for én million kroner i januar, scoret sitt sjette seriemål for året.

-  Som fotballspiller lever jeg i stor grad på at jeg er hurtig og eksplosiv, bekrefter 29-åringen etterpå.

-  Vi kjøpte ham dels fordi vi visste at Viking luktet på ham, og dels fordi Steinar Pedersen (Starts høyreback) hadde spilt med ham i IFK Göteborg, sier Tom Nordlie.

Lurer på Odd

Start-treneren er nå svært nær sin første tittel - men tar ikke gullet på forskudd. I går kveld strakk han seg til å si:

-  Det er fifty-fifty.

Nordlie forventer at Odd gir alt hjemme mot Vålerenga, sjøl om gamleklubben bare har æren å kjempe for:

-  Det vil jo se merkelig ut dersom Vålerenga - som har vært målløse i sju kamper nå - plutselig scorer i bøtter og spann. Jeg må jo forvente at Odd er profesjonelle, sier en lettere pannerynket Nordlie.

Nesten-scoring

Det ble en kamp med hele følelsesregisteret for Nordlie, som raste etter en 1. omgang der Glimt dominerte og ledet 1- 0.

Så tok han av da Start utliknet, før han - nesten på overtid - i et tidels sekund befant seg i sjuende himmel. Men det var før han skjønte at innbytter Bala Garba faktisk skuslet bort kampens største sjanse - en sjanse som fire Start-spillere stod i kø for å score på, etter at Glimt hadde kastet alle mann framover.

-  Jeg stod med armene i været og jublet for scoring, forklarer Nordlie.

Tårer i øynene

Men da kampen var over og han fikk noen sekunder til å ta inn over seg at Start har klart minimum sølv, ble det nesten for mye: Med tårer i øynene forstod Nordlie at Start har stått løpet ut, uansett hva som skjer lørdag.

-  Nå tror jeg vi klarer siste etappe også. Husk at vi bare har tapt to kamper på to år i Kristiansand, sier Tom Nordlie.