Start-investorer i krangel med Solér

Strides om Doffen-penger.

 Investorene bak Kristofer Hæstad og Marius Johnsen er redd Erik Solér selv skal beholde de drøyt 4 millioner kronene i leiesum, skriver VG.

Avisen skriver at enkelte investorer skal ha forstått at klubbeier Solér mener at det er Start som har enerett på millionene. Noe det reageres kraftig på.

IK Start-leder Odd Skuggen sier at leieinntektene i utgangspunktet «i sin helhet tilfaller Start Toppfotball», som er klubbens eget aksjeselskap.

Start har retten på sin side, ettersom utleie av spillerne ikke er regulert i avtalene med investorene. Dersom Solér lykkes med å utelukke investorene får han maksimalt utbytte av leieavtalene.

Hæstad er lånt ut til Wigan, mens Johnsen skal spille vårsesongen i Köln.

For investor Riulf Rustad kan låneavtalene utløse én million kroner. Han sier han ikke har hørt noe om at Start vil beholde utleiesummen.

- Ja, men det er ikke spennende en gang. Det vil være rent togrøvere hvis de prøver seg på det, men jeg har ingen grunn til å tro det, sier Rustad på VGs spørsmål om hvordan han reagerer dersom det viser seg at Start vil beholde leiesummene.

(NTB)

SKAL LEIEINNTEKTENE TILFALLE KLUBBEN? Starts investorer er uenig med Start-eier Erik Solér etter utlånene av Marius Johnsen (Köln) og Kristofer Hæstad (Wigan). Foto: Scanpix
SKAL LEIEINNTEKTENE TILFALLE KLUBBEN? Starts investorer er uenig med Start-eier Erik Solér etter utlånene av Marius Johnsen (Köln) og Kristofer Hæstad (Wigan). Foto: Scanpix Vis mer
Start-investorer i krangel med Solér