Start-investorer krever Doffen solgt

Vil ha penger fra VIF.

(Dagbladet.no): I går åpnet Kristofer Hæstad for å bli med Start ned i 1. divisjon, hvis klubben ikke blir enig med Vålerenga om en overgangssum.

Den tanken liker Start-investorene dårlig, for det betyr at landslagsspilleren går gratis om ett år.

- Ja, ut fra forholdene synes jeg dessverre ikke Start har noe valg. Den verdien som ligger i Hæstad nå er borte om 12 måneder. Derfor bør han selges nå, sier Start-investor og Club 21-leder Kurt Mosvold til Fædrelandsvennen.

Start krever minimum 10 millioner kroner for 24-åringen, mener avisa. Men av en salgssum får klubben bare 40 prosent. Mye av restsummen går til sponsorlaug, Club 21 eier for eksempel 20 prosent av midtbanespilleren.

Derfor frister det Start å ofre kanskje fire millioner for et sterkere lag neste sesong. Start-direktør Jon Oddvar Skisland bekrefter overfor sørlandsavisa at det er aktuelt å la Doffen gå ut kontrakten.

Slik får ikke gehør hos dem som sitter på eierandeler.

- Start representerer ikke bare seg selv i denne saken. At det drypper på eksterne investorer som har vært med lenge, og som har et hjerte i Start, kan lønne seg på sikt fordi disse pengene mest sannsynlig finner veien tilbake, sier Mosvold.

Start-investorene har vært i konflikt med klubben før. Da Start leide ut Doffen til Wigan i fjor beholdt klubben leieinntektene selv.

INVESTORER VIL HA PENGER - IKKE VIDERE SPILL: Kristofer Hæstad kan bringe inn penger til både klubb, investorer og tidligere klubber - dersom han ikke fullfører det siste året i Start-kontrakten. Foto: Scanpix
INVESTORER VIL HA PENGER - IKKE VIDERE SPILL: Kristofer Hæstad kan bringe inn penger til både klubb, investorer og tidligere klubber - dersom han ikke fullfører det siste året i Start-kontrakten. Foto: Scanpix Vis mer