- Start-kampen viktigere enn Chelsea

RBK møter sørlendinger i poengnød.

• Direkte lørdag klokka 19: Start - Rosenborg

(Dagbladet.no) Om en halv uke løper Rosenborg-gutta ut på Stamford Bridge til Champions League-møtet mot Chelsea.

Men tro ikke at trønderne allerede har begynt å tenke på kampen mot blåtrøyene med to Premier League-gull de tre siste åra.

Til det har RBK som klubb altfor mye rutine på dette nivået.

- Vi har to målsettinger i høst. Det er å ta medalje i Tippeligaen og å gå videre fra en tøff Champions League-gruppe. Da må vi vinne de kampene vi kan vinne, og vi må begynne i Kristiansand, sier trener Knut Tørum til RBK-TV.

- Må ikke vinne i London

Og det er selvfølgelig litt lettere å gå høyt ut foran lørdagens kamp mot Start. For selv om Rosenborg har vært i Champions League ti ganger tidligere og har masse erfaring med vriene bortekamper, blir det ikke forball særlig vanskeligere enn å møte Chelsea i London.

Men - det kommer til å bli tøft i Kristiansand også.

SAMSTEMT: Knut Tørum og Vidar Riseth er enige om at kampen mot Start er viktigere enn Chelsea-kampen. Akkurat nå, i hvert fall. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SAMSTEMT: Knut Tørum og Vidar Riseth er enige om at kampen mot Start er viktigere enn Chelsea-kampen. Akkurat nå, i hvert fall. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Gultrøyene har slitt kraftig i år, og er i desperat poengnød. Det er bare sju kamper igjen av sesongen - og klokka tikker. Start ligger nest sist og har seks poeng opp til sikker plass.

- Jeg pleier å si det sånn at det ikke er sikkert vi trenger å vinne i London for å gå videre fra gruppespillet. Men å slå Start i Kristiansand ... Vi må ikke det, men vi skal klare det, sier Tørum.

Håper på sein Benny-effekt

Vidar Riseth har vært ute en kjølig høstdag før, og svarer veldig fotballpolitisk korrekt på det samme spørsmålet.

- Det er alltid den neste kampen som er den viktigste for oss. Vi har som mål om å gjøre det best mulig i alt vi er med på, og nå er det serien som står for tur. Derfor er Start den viktigste kampen, sier han til klubbens tv-kanal.

Tidligere denne uka ble Benny Lennartsson klar som ny Start-trener. Trenerbytter på høsten har gitt svært god effekt før, seinest i Stavanger i fjor - og nå håper sørlendingene på Benny-effekten.

- Jeg håper at Benny slår til i Start - fra og med neste lørdag. Jeg vil ikke det skal skje i helga, sier Riseth.