Start kan miste toppscorer gratis

Intresserte klubber kan trolig få Starts toppscorer Andreas Ottoson gratis. Svenskens kontrakt i Start er ifølge NFF ulovlig.

Ottosson har en klausul i kontrakten som sier at svensken kan forlate klubben ved nedrykk - hvis en klubb er villig til å betale 1,2 mill. kroner.

Klausulen er i strid med NFFs regler.

- Det er ikke lov å avtale en salgssum med en spiller, og som på toppen av det hele blir skriftlig nedfelt i kontrakten, sier Stein Pedersen i NFF til Fædrelandsvennen.

Ottosson signerte kontrakten med Start ifjor sommer og bekrefter at salgssummen står i kontrakten. Også Start-leder Per Emil Wikøren innrømmer avtalen.

Likevel har ikke Start etterkommet NFFs pålegg om å endre dette punktet i Ottossons kontrakt.

- Nei, vi har ikke gjort det. En avtale er en avtale og den står vi fast ved. Begge parter må stå ved avtalen, sier kontraktsansvarlig Erling Natvig.

Dersom NFF holder på sitt kan Start risikere å miste Ottosson til en annen klubb uten å få en krone.

- Start vil få vanskeligheter dersom Andreas Ottosson gjør krav på å forlate Start gratis. Jeg er helt sikker på at han vil vinne en slik sak, sier Morgan Andersen, i spillerorganisasjonen NISO.

Ottosson har ifølge Fædrelandsvennen ennå ikke bestemt seg for om han fortsetter i Start, og har foreløpig ikke fått noen konkrete tilbud.