Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Espen Børufsen roser Kjetil Rekdal

Start-kapteinen roser Rekdals grep

Start har plukket 7 av 12 mulige poeng under Kjetil Rekdal. Klubbkaptein Espen Børufsen liker det som skjer på Sørlandet.

GOD START: Kjetil Rekdal har fått tilbake troa på Sørlandet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
GOD START: Kjetil Rekdal har fått tilbake troa på Sørlandet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand-laget snudde 0-1 til en svært viktig 2-1-seier hjemme mot Stabæk søndag. Etter 16 kamper ligger Start fortsatt under nedrykksstreken, men er à poeng med Lillestrøm på trygg grunn. Mellom dem ligger Stabæk på kvalifiseringsplassen.

Alle tre står med 14 poeng nå som Eliteserien tar sommerferie. Børufsen underspiller ikke viktigheten av søndagens seier.

- Dette var utrolig deilig. Vi var helt avhengige av disse poengene, og hvis jeg har skjønt det riktig gikk også en del andre kamper vår vei. Så dette var helt ekstremt viktig. Vi leverte en bra kamp også, sa Børufsen til NTB i intervjusonen.

Ryddet opp defensivt

Rekdal tok over trenerjobben i Start for en måned siden. Før seieren over Stabæk viste fasiten 1-1 mot Strømsgodset (h), 2-0 mot Kristiansund (h) og 0-2-tap mot Ranheim (b).

Børufsen gir Rekdal tommel opp for grepene han har gjort.

- Jeg føler det har vært veldig bra etter at han kom inn. Han har vært veldig tydelig på hvordan han vil ha det, spesielt i det defensive. Det har vi tatt til oss bedre og bedre. Mot Ranheim i forrige kamp var det et steg ned, men her på hjemmebane har vi begynt å få ordentlig sving på det. Vi får også gunstigere forhold offensivt når vi treffer med presset vårt, mener Børufsen.

Rekdal selv sier dette på spørsmål fra NTB om endringene han har innført de siste ukene:

- Vi spiller mer framover, har mer struktur og er mer robuste og aggressive. Jeg ønsker at Start spiller som dette nå, men så skal laget utvikle seg i takt med hvordan vi blir bedre. Til slutt ønsker vi å bli så gode at vi kan dominere kamper etter vårt eget ønske. Nå må vi i perioder spille på motstanderen og spille klokt.

Pause

Nå venter en knapp måneds ferie på Start-spillerne. Neste kamp er først 6. august borte mot serieleder Brann i Bergen. Deretter skal sørlendingene møte Ranheim (h), Strømsgodset (b) og Odd (h).

Børufsen innrømmer at det ville vært tøft å gå løs på en periode med egentrening om det hadde endt med tap i søndagens bunnkamp.

- Det ville vært blytungt. Vi kunne ikke prate for mye om at det var en viktig kamp, men alle skjønte hva dette innebar. Når har vi gitt oss selv et bedre utgangspunkt inn mot høstsesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!