Start klare for Tippeligaen

Uavgjort nok i Kristiansand.

(Dagbladet.no): Alt annet enn seier var ikke godt nok for rosakledte sogndøler i Kristiansand i ettermiddag. Dersom Start fikk meg seg poeng fra oppgjøret ville Tippeligakontrakten være klar.

Start fikk en, ja, pangstart på kampen da Radonjic sendte hjemmelaget i ledelsen etter et meget pent angrep i det 12. minutt.

Men Sogndal er formlaget i førstedivisjon og hadde ikke tapt på de ti foregående kampene. Så ga de heller aldri opp.

Etter en drøy times spill utliknet Sogndal, men assistentdommeren vinket feilaktig for offside.

Men 12 minutter senere var lagene like langt. Lars grorud scoret sitt første mål i serien i år da han skrudde et frispark over muren opp i Kenneth Høies høyre kryss.

Og Sogndal var veldig nærme å ødelegge festen på Sør Arena. Nesten fire minutter på overtid headet Dale over åpent mål fra to meter.

Dermed fikk Start med seg poenget de trengte for å sikre opprykket, mens Sogndal fremdeles har en svært teoretisk mulighet til å gå forbi Sandefjord som ligger på den tredje direkte opprykksplassen.

Erik Mykland syntes det var et mareritt å sitte på benken gjennom kampen. Til TV 2 etter kampen avslører han at han er veldig lysten på Tippeliga-spill med klubben i hans hjerte neste sesong.

Start klare for Tippeligaen

- Jeg håper det, vi driver på og snakker om det nå. Jeg håper jeg får trent meg skikkelig opp og at operasjonen går bra.

SYNS DET VAR ET MARERITT: Erik Mykland på benken i kampen som sikret Start opprykket i ettermiddag.