Start knust av Sarpsborg da nedturen fortsatte uten Mons Ivar Mjelde

Drømmemål i Sarpsborg.

• Sarpsborg 08 - Start 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Sparkingen av Mons Ivar Mjelde så ikke ut til å ha hatt noen virkning da Start tapte for Sarpsborg 08, søndag kveld.

Anført av målscorerne Patrick Mortensen,  Kristoffer Tokstad og Morten Wiig hadde østfoldingene ingen problemer med å sikre seg alle tre poengene hjemme i Sarpsborg.  

Bortelaget reduserte tolv minutter før full tid, men var aldri i nærheten av å få med seg poeng tilbake til Kristiansand.

Hjemmelaget med tidlig ledelse Det tok nemlig ikke lang tid før de blåkledde tok kommandoen. Allerede etter tre minutter var den første scoringen et faktum.

Innkastet fra Alexander Groven ble stusset videre av Martin Wiig. Til slutt havnet ballen hos Patrick Mortensen som satte ballen i mål. 

Start virket å være ute av stand til å produsere et offensivt svar, etter den tidlige kalddusjen. Det passet hjemmelaget perfekt. Et kvarter ut i første omgang var de igjen på scoringstokt. 

Kantspiller Anders Trondsen spurtet ned sin venstreside, og spilte ballen ut til Tokstad. Etter å ha fått kontroll på ballen bestemte han seg for å teste skuddfoten. 

Tidligere landslagskeeper Håkon Opdal maktet ikke å hindre avslutningen og dermed var scoringen et faktum. Bergenseren har nok hatt bedre dager på jobben tidligere.

Kort og godt Noen ganger er det enkleste også det beste. 

Beskjeden fra Start-veteranen Espen Hoff var dermed kort og konsis da han snakket med CMore i pausen.

- Vi må opp med tempoet. 

Bortelaget kom mer med i kampen etter hvilen. Likevel manglet de det lille ekstra trøkket for å true Sarpsborg ordentlig i begynnelsen av andre omgang. 

Etter 60 minutters spill var Espen Hoff farlig frempå da han plukket opp en svak klarering fra Andreas Nordvik.

Skuddet som fulgte fra 12-13 meter var knallhardt, men gikk like til side for mål. 

Festfotball fra Sarpsborg 08 I noen fotballkamper stemmer lagkjemien utrolig godt. Alt man prøver på fungerer bare, på en uforklarlig og nesten mekanisk måte. Dette var tilfelle i Sarpsborg søndag kveld.

Etter flotte kombinasjoner mellom Amin Askar, Martin Wiig og debutant Barry Maguire havnet ballen til slutt tilbake hos Wiig. 

Spissen lot seg ikke be to ganger og avsluttet det fantastiske angrepet iskaldt. 

Børufsen med frisparkmål Ti minutter etter hjemmelagets kunstscoring fikk Start en redusering. Espen Børfusen forsøkte å finne en lagkamerat inne i Starts sekstenmeter med et frispark. 

Ballen gikk hele veien i mål og reduseringen var dermed et faktum. 

Scoringen førte derimot ikke til noen umiddelbar reaksjon og Start hadde med det fremdeles ikke vunnet en eneste Tippeliga-kamp siden 4.juli.

NYTT TAP: Start røk på et nytt tap uten Mons Ivar Mjelde søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NYTT TAP: Start røk på et nytt tap uten Mons Ivar Mjelde søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer