Start-leder kalte Edvartsen «Tandoori-dommer» på Facebook

Etter søndagens kamp mot Tromsø i Kristiansand.

KALT «TANDOORI-DOMMER»: Svein-Erik Edvartsen ble omtalt som «tandoori-dommer» av Start-lederen Christer Paulsen etter at dommeren unnlot å dømme straffespark til Ole Martin Årst i søndagens kamp mot Tromsø.Foto: Christian Thomassen / SCANPIX .
KALT «TANDOORI-DOMMER»: Svein-Erik Edvartsen ble omtalt som «tandoori-dommer» av Start-lederen Christer Paulsen etter at dommeren unnlot å dømme straffespark til Ole Martin Årst i søndagens kamp mot Tromsø.Foto: Christian Thomassen / SCANPIX .Vis mer

||| (Dagbladet): Mange på Sør Arena mente at Starts Ole Martin Årst skulle hatt straffespark i stedet for å bli avblåst for hands i duell med Tromsøs Saliou Ciss i søndagens 1-1 kamp i Kristiansand.

Blant dem var key account manager i markedsavdelingen i klubben, Christer Paulsen, som lot sin frustrasjon over kampleder Svein-Erik Edvartsen komme til uttrykk på veggen på sin åpne Facebook-profil.

«Denne Tandori dommeren må virkelig finne seg et annet yrke..... FINN PÅ NOE ANNET OG GNI KRYDDERET UT AV ØYNENE», skrev Paulsen i innlegget, som ble publisert like etter kampslutt søndag kveld.

Paulsen sier i ettertid at innlegget var et utslag av fortvilelse over to tapte poeng, og bedyrer at formuleringen «tandoori-dommer» ikke var ment rasistisk.

- Jeg opplever det som min private side. Jeg beklager og det er langt fra rasistisk ment. Jeg var nok litt korttenkt etter å ha vært frustrert etter kampen, sier Paulsen til fvn.no.

Starts administrerende direktør Sveinung Hovstad tar avstand fra Paulsens ordbruk, og ser faresignalene ved å ytre seg slik gjennom sosiale medier, men synes likevel at det er underlig at Færdrelandsvennen tar tak i saken.

- Dette er ikke Starts syn. Vi opplever dette som hans private uttalelser. Men vi må ta lærdom av at mediene opfatter Facebook som offentlig og tenke oss om. Det gjelder alle i Start. Samtidig er det klart for oss at dette kommer opp fordi Christer er venner med noen journalister i Fædrelandsvennen. Vi synes det er litt rart at venner oppfører seg slik, sier Hovstad til fvn.no.

Svein-Erik Edvartsen besvarte ikke Dagbladets henvendelse i ettermiddag, men sier til Fædrelandsvennen at innlegget taler for seg selv.

- Jeg synes den uttalelsen taler for seg selv både med tanke på menneskesyn og sportsånd og ser ingen grunn til å senke meg til et slikt nivå for å kommentere den, sier Edvartsen.

Faksimile: Facebook
Faksimile: Facebook Vis mer