Start ledet i ett minutt. Så dukket «Bolleknekten» opp

Haugesund snudde 0-1 til 5-1.

• Haugesund - Start 5-1 (2-1)

(Dagbladet): Haugesund snudde 0-1 til 5-1 og knuste Start Haugesund stadion.

Christian Gytkjær (2), Daniel Bamberg og Maic Sema (2) scoret målene til hjemmelaget, mens Espen Hoff scoret Starts eneste.

- Vi tapte mot et god Haugesund-lag. Dette skal jo ikke skje, sier Starts Håkon Opdal til CMore.

- De så ut som Barcelona. Det var seniorer mot juniorer. To-tre av målene deres kom etter at vi hadde corner. Det skal ikke være mulig. Haugesund er bedre enn tabellen tilsier, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Gytkjær er Haugesunds toppscorer og står med ni mål i Tippeligaen etter dagens kamp. Dansken ble omtalt i media, blant annet i Dagbladet, tidligere i uka etter et lettkledd bilde av seg selv publisert på nettstedet deiligst.no. Der poserte han med en klase druer og oppfordret folk til å stemme på seg under kallenavnet «Bolleknekten».

Det hele viste seg å være et stunti regi av TV 2s nettserie «2 mot 1».

Men selv etter stuntet slipper ikke dansken unna kallenavnet.

- Det er svakt spill av meg (på 0-1-målet), men vi scorer heldigvis rett etterpå. «Bolleknekten» er i form i dag. Det er viktig,sa Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen til C More i pausa.

To mål Start åpnet best på bortebane og Espen Hoff sendte sørlendingene i ledelsen etter elleve minutter. Angriperen rev seg løs fra forsvaret og satte ballen bak Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen som var på bærtur. Svakt spill av både forsvaret og keeperen til hjemmelaget.

Men bare minuttet senere slo vertene tilbake.

Haugesund gikk rett i angrep etter baklengsmålet og et innlegg fra høyre fant Haugesund-spiss Christian Gytkjær som satte inn 1-1.

Scoringen kom 1:02 etter Starts ledermål.

Og Gytkjær ville ha flere mål.

Hjemmelagets Daniel Bamberg prøvde et langskudd etter 42 minutter og Start-keeper Håkon Opdal ga en svak retur. Der dukket måljeger Gytkjær opp og pirket inn 2-1.

Start raknet Spillet svingte fram og tilbake før pause - og begge lagene fikk store sjanser i annen omgang. Start hadde en ball i Haugesund-stanga etter et svakt tilbakespill fra en Haugesund-spiller, men det var hjemmelaget som var mest effektive.

Først satte Daniel Bamberg inne 3-1 etter en retur fra keeper Håkon Opdal. Scoringen kom etter 67 minutter.

Fire minutter senere økte Maic Sema til 4-1 etter en fin kontring. Gjestene hadde tømt forsvaret, Sema fintet seg fri, og bredsidet enkelt inn 4-1-målet.

Rett før slutt la Sema på til 5-1, med en nærmest identisk scoring. Kontring, alene med keeper og 5-1.

Etter scoringen hadde Start lite å by på og alle poengene ble igjen hos hvittrøyene.