MÅ KUTTE:  Starts økonomiske situasjon er blitt forverret. Klubben må kuttet åtte millioner.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MÅ KUTTE: Starts økonomiske situasjon er blitt forverret. Klubben må kuttet åtte millioner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Start må kutte åtte millioner i 2015

Flere spillere må selges.

Allerede økonomisk pressede Start må gjennom nye kutt. Klubben må ha positiv egenkapital ved utgangen av oktober, ellers ryker lisensen i 2016.

Det skriver Start på sin nettside.

Usikkerhet blant klubbens samarbeidspartnere gjør at eliteserieklubben må kutte kostnadene i 2015 med minst åtte millioner kroner.

- Samtidig må vi jobbe med tiltak for å bedre egenkapitalen. Hvis vi ikke har positiv egenkapital 31. oktober 2015, får vi ikke lisens for 2016, og da er det over og ut, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.

Start ender på underskudd på rundt 5,5 millioner i 2014, hovedsakelig på grunn av sviktende inntekter i bedriftsmarkedet.

I 2015 budsjetterer klubben med i underkant av 54 millioner kroner, og Start må derfor nedbemanne, både administrativt og sportslig.

- Vi har ikke råd til å bære så store lønnskostnader. Flere spillere må selges, sier Brandsdal.

Han sier videre at han har utfordret samtlige til et kollektivt lønnskutt for å komme i mål. Uten det, må flere sies opp.

- Dette er dårlige nyheter for oss alle, men alternativet er uansett mye verre. Da har vi ikke noen jobb å gå til, sier han.

(NTB)