Start med fotballhistoriens største underskudd

86,5 millioner.

TØFT ØKONOMISK: Start og Mads Stokkelien måtte tåle syv minusmål i Molde nylig, men minustallene i regnskapsbøkene er hakket verre.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
TØFT ØKONOMISK: Start og Mads Stokkelien måtte tåle syv minusmål i Molde nylig, men minustallene i regnskapsbøkene er hakket verre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

Start Toppfotball AS gikk med utrolige 86,5 millioner kroner i underskudd i fjor. Det er enestående i fotballhistorien, skriver ABC Nyheter.

Men Start er ikke den eneste klubben i norsk fotball med røde tall etter fjoråret, for av de norske toppklubbene var det bare Odd Grenland Fotball AS som gikk i pluss.

Kjell Inge Røkke som støtter Molde, har tapt 149 millioner kroner på klubben i sitt hjerte de siste ni årene. Molde har ikke tjent penger siden 1999, og da var det attraktive mesterligainntekter som hjalp klubben til positive tall i regnskapet.

I fjor tapte Molde 23,5 millioner kroner, men både Start, Stabæk og Lyn tapte flere penger. Det er høye spillerlønninger, få salg, kostbare arenaer og overforbruk som ligger bak de stygge tallene toppklubbene legger fram.

Totalt gikk 16 norske toppklubber med vel 294 millioner kroner i minus i fjor. Odd Grenland hadde et pluss på to millioner kroner.

- Å putte penger i norsk fotball er høy risiko, og de aller fleste investerer med hjertet. 2008-regnskapene bærer nok preg av de tøffe månedene mot slutten av året, sier moldedirektør Tarje Nordstrand Jacobsen i en kommentar til ABC Nyheter.

(NTB)