Start med fotballhistoriens største underskudd

86,5 millioner.

TØFT ØKONOMISK: Start og Mads Stokkelien måtte tåle syv minusmål i Molde nylig, men minustallene i regnskapsbøkene er hakket verre.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
TØFT ØKONOMISK: Start og Mads Stokkelien måtte tåle syv minusmål i Molde nylig, men minustallene i regnskapsbøkene er hakket verre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Start Toppfotball AS gikk med utrolige 86,5 millioner kroner i underskudd i fjor. Det er enestående i fotballhistorien, skriver ABC Nyheter.

Men Start er ikke den eneste klubben i norsk fotball med røde tall etter fjoråret, for av de norske toppklubbene var det bare Odd Grenland Fotball AS som gikk i pluss.

Kjell Inge Røkke som støtter Molde, har tapt 149 millioner kroner på klubben i sitt hjerte de siste ni årene. Molde har ikke tjent penger siden 1999, og da var det attraktive mesterligainntekter som hjalp klubben til positive tall i regnskapet.

I fjor tapte Molde 23,5 millioner kroner, men både Start, Stabæk og Lyn tapte flere penger. Det er høye spillerlønninger, få salg, kostbare arenaer og overforbruk som ligger bak de stygge tallene toppklubbene legger fram.

Totalt gikk 16 norske toppklubber med vel 294 millioner kroner i minus i fjor. Odd Grenland hadde et pluss på to millioner kroner.

- Å putte penger i norsk fotball er høy risiko, og de aller fleste investerer med hjertet. 2008-regnskapene bærer nok preg av de tøffe månedene mot slutten av året, sier moldedirektør Tarje Nordstrand Jacobsen i en kommentar til ABC Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer