POPULÆRT COMEBACK: Da Erik Mykland gjorde comeback i fjor høst ble tomme seter fylt på Sør Arena, men økonomisk sett fyrte ikke det til mer enn småpynt i regnskapet. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
POPULÆRT COMEBACK: Da Erik Mykland gjorde comeback i fjor høst ble tomme seter fylt på Sør Arena, men økonomisk sett fyrte ikke det til mer enn småpynt i regnskapet. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .Vis mer

Start med tidenes underskudd i norsk fotball

70 millioner på feil side i regnskapet.

|||

Eliteserieklubben Start hadde intet godt økonomisk fjorår. Klubben ligger an til å legge fram et tap på opptil 70 millioner kroner.

Det blir i så fall rekord i norsk fotball. Brann gikk på et tap på 58,5 millioner kroner i 2002, men den rekorden ser ut til å bli knust av Start, som spilte i første divisjon i fjor.

Lagets aksjeselskaper kan få tidenes norske fotballtap.

- Det kan nok bli 70 millioner totalt, men vi har ikke noen presise tall ennå. Problemet er at stadionselskapet er verdsatt altfor høyt i forhold til den virkelige verdien og at anlegget ble bygd på det verst tenkelige tidspunktet, sier Start-direktør Jan Oddvar Skisland til NA24.

Start satset knallhardt på å bygge ny hjemmebane etter suksessen i 2005. Men i 2007 endte det med nedrykk. Det endelige resultatet er ventet å være klart til generalforsamlingen i april.

Starts mål for 2009 er å gå i null. Det forutsetter at 9500 tilskuere kjøper billett til hver hjemmekamp.

(NTB)