Start med viktig seier i bunnkampen

Tripic viktig for sørlendingene i seieren.

Zlatko Tripic både scoret og skaffet straffesparket som ga Start en meget viktig 3-2-seier over Sogndal i søndagens hjemmekamp i eliteserien.

Lenge virket det som det ville gå mot uavgjort for to lag som sto i umiddelbar fare for å rykke ned fra eliteserien før denne kampen.

Slikt skjer med lag som ikke vinner kamper.

* Start hadde ikke vunnet siden de slo Bodø/Glimt 19. juli.

* Sogndal har ikke vunnet siden de slo Vålerenga 12. juni.

Da var det nesten som skulle være at det sto uavgjort med noen få minutter igjen å spille.

Men sju minutter før slutt kom Tripic med et initiativ inn i Sogndals 16-meter, og han ble soleklart felt av Tom Söderberg. Straffesparket satte Ernest Asante rolig i mål, og dermed ble det 3-2-seier til hjemmelaget.

Kanskje Start er i ferd med å finne høstformen, slik de gjorde i fjor?

- Dette var fryktelig spennende. Vi var i ferd med å miste det, men så la vi om litt og fikk betalt for det. Det var ufattelig deilig å vinne denne viktige kampen. Guttene har jobbet hardt for dette, og de fortjente seieren, sa Starts trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Perle 1-0-målet til Start kom akkurat i det klokka hadde passert tre minutter. Zlatko Tripic sendte i vei et kjempeskudd som skrudde seg opp i det lengste krysset bak Sogndals keeper Mathias Dyngeland. Det var kampens høydepunkt.

VIKTIG SEIER: For Mons Ivar Mjelde og Start. De tok tre viktige poeng mot Sogndal i Kristiansand i dag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VIKTIG SEIER: For Mons Ivar Mjelde og Start. De tok tre viktige poeng mot Sogndal i Kristiansand i dag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Ti minutter før pause utlignet Sogndal etter en heading av lagets toppscorer Mahatma Otoo.

Bare tre minutter senere var det Start sin tur. Den lokale helten Rolf Daniel Vikstøl plukket opp en feilpasning fra Sogndals Hannu Patronen, og skuddet til Vikstøl var nådeløst kontant og effektivt.

Det var lite å si på at Start ledet til pause.

Bunnen Bare fire minutter etter pause utlignet sogningene på ny, og igjen var det Otoo som var mannen bak scoringen. Headingen ga hans scoring nummer sju for sesongen.

Start rykket opp fra 12.- til 11.-plass. Tre poeng mot Sogndal gir dem 25 poeng. Sogndal er på kvalifiseringsplassen med 20 poeng.

- Vi ble tatt på sengen av deres fantastiske mål i helt i starten, og måten 2-1-målet kom på var heller ikke bra. I dag hadde vi fortjent et poeng eller tre, akkurat som så mange ganger før i år, mente Sogndals trener Jonas Olsson.

Åtte kamper gjenstår av årets serie.

(NTB)