Start og Nordlie til himmels

Branns Martin Andresen dundret inn årets mål. Tom Nordlie småglefset. Så skrudde Start på ekstramotoren og Sørlandet ble smørblidt.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Mange snakket om at dette skulle bli et festfyrverkeri av en toppkamp, men de første 70 minuttene ble akkurat så tett og tøffe som jeg forventet uten sjanser. Da Brann gikk opp til 1- 1 rett etter pause hadde begge lagene hatt en sjanse hver som de scoret på. Denne kampen begynte egentlig etter 70 minutter og de siste tjue minuttene våre viste vi selvtillit, moral og styrke, På 2- 2 trudde jeg på seier, sier Nordlie.

-  Utrolig fint

Han satte uoffisiell Nordlie-rekord i å henge i lufta da Jon Midttun Lie på overtid satte inn vinnermål.

-  Det var egentlig utrolig fint og fortjent at det ble Jon som ble matchvinner. Han er ikke så synlig som Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad, men den jobben han legger ned på midten gjør at de to andre kan være mer offensive, sier en smørblid Nordlie.

10 962 roser

Kristiansand Stadion var rett og slett en bukett med gule og svarte roser og Nordlie hadde fått ned blodtrykket et kvarter ette kampen og snakket med en stolt rolighet.

-  Jeg syns begge deres mål var for lettvinte. Vi hadde terpet på at vi skulle alltid ha en mann mer enn dem på frispark og cornere mot oss, men dette glapp og det stor tre Brann-spillere i kø for å score. Og headingen til Marius Johnsen, som Martin Andresen satte inn, kom etter en utilgivelig heading ut i returrommet, sier Tom Nordlie.-  Da vi gikk opp til 2- 2 var jeg egentlig ganske rolig fordi vi produserte utrolig mange sjanser. Blant annet hadde Stefan Bärlin en dobbeltsjanse og Marius Johnsen et skudd millimeter utafor. Jeg syns faktisk vi vant helt fortjent.

Smarte-Tom

HOPPET HØYT: Da Jon Midttun Lie scoret Starts vinnermål på overtid satte trener Tom Nordlie uoffisiell rekord i å henge i lufta. -  Det var egentlig utrolig fint og fortjent at det ble Jon som ble matchvinner, sier Nordlie. Foto: Jan L. Dahl
HOPPET HØYT: Da Jon Midttun Lie scoret Starts vinnermål på overtid satte trener Tom Nordlie uoffisiell rekord i å henge i lufta. - Det var egentlig utrolig fint og fortjent at det ble Jon som ble matchvinner, sier Nordlie. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

Nordlie foretok et defensivt bytte mot slutten ved å ta ut Bala Garba og sette inn Glenn Andersen. Eller kanskje det ikke var defensivt, men smart?

-  Jeg var i ferd med å bytte inn Kai Risholt da vi fikk uabgjort, og da valgte jeg Glenn fordi han har luftstyrke og hurtighet og vi trengte å tette igjen på Branns venstreside med Raymond (Kvisvik, red.anm) og Glenn har også solide offensive egenskaper, sier Nordlie som nok en gang påpeker at hans stall ikke er av det breieste. En av spillerne var svimmel også, men ikke av å drible og finte:

Sørlandet travpark

-  Alex Valencia var svimmel og kvalm, men vi er nødt til å bruke halvskadde spiller nå og da, men jeg er stolt av stallen også. Vi har voksne folk. Alex Nyarko mente før kampen at han ikke burde spille fordi han ikke kjent systemet vårt godt nok til å være med i en sånn toppkamp og han sa at det var bedre å velge Tom (Berhus, red.anm).

Nordlie er ikke ening i at Start har bedrevet gamping i vinter på Sørlandet Travpark og at det viser seg å være (serie)gull verdt.

Løpt med ball

-  Vi har ikke gampet så mye etter 3. januar. Da har vi bare løpt med ball, men i november og desember gampet vi, ja. Men det som laget viser nok en gang er at de er villige til å ta ut alt. Men jeg er fortsatt overrasket at vi ligger så høyt oppe. Vi har fortsatt mye å gå på rent spillermessig, men samtidig har vi laget 15 mål på fire hjemmekamper. Og ja, jeg er glad. Men ordentlig glad blir jeg ikke før i bilen hjem.Nordlies bil kjørte nok med varsellysene på Vålerenga.