SEIER: Starts trener Kjetil Rekdal så laget vinne på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SEIER: Starts trener Kjetil Rekdal så laget vinne på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Start - Sarpsborg 1-0:

Start og Rekdal vant mot Sarpsborg

Start klatret.

  • Start - Sarpsborg 1-0

Start tok tre livsviktige poeng i kampen mot nedrykk da Sarpsborg 08 ble slått 1-0 i Kristiansand i Eliteserien søndag.

Mathias Bringaker scoret sitt femte mål, men kanskje sesongens viktigste, da han satte inn vinnermålet to minutter før full tid.

De tre poengene fører Start bort fra plassen som gir direkte nedrykk, og opp på trygg grunn. Sarpsborg derimot gikk på sitt sjuende strake tap i serien, og klarte ikke følge opp torsdagens europacupbragd mot Genk.

Det var Sarpsborg som åpnet kampen best og sto for de fleste sjansene i første omgang. Start forsvarte seg godt og holdt gjestene unna. Også hjemmelaget hadde sine sjanser de første 45, men heller ikke Kjetil Rekdals menn fikk hull på byllen.

Lite finspill

Det var lite finspill og mye kriging de første minuttene i Kristiansand, men det var ikke mangel på sjanser i førsteomgang. Mikkel Agger var nær ved å sende Sarpsborg i føringen da han sendte ballen noen få centimetre utenfor stolpen. Også Tobias Heintz burde ha sørget for at Østfold-laget gikk til pause med ledelse.

I annen omgang fortsatte Sarpsborg å skape sjanser uten å få uttelling, samtidig som hjemmelaget spiste seg mer og mer inn i kampen. De siste minuttene hadde hjemmelaget tatt over kampen og presset Sarpsborg bakover på banen.

- Kan bare takke oss selv

Innsatsen ble belønnet med tre poeng etter at Bringaker nikket inn sitt fjerde mål på rad i Eliteserien. Målet kom etter en corner der Simon Larsen vant duellen på første stolpe. Sarpsborg-keeperen fikk en hånd på ballen og dyttet den ut i feltet. Der var Bringaker på returen og ble matchvinner.

Sarpsborg presset på for utligningen, men den kom aldri. Dermed ble alle poengene igjen i Kristiansand, mens Sarpsborg må reise tomhendt hjem til Østfold.

- Vi kan bare takke oss selv. Vi burde ha avgjort dette selv før de scorer på slutten, sa Sarpsborgs Amin Askar til Eurosport etter kampen.

Start krabber med tre poeng opp på 13.-plass med 26 poeng, mens Sarpsborg ligger på 10.-plass med sine 32.

Neste mulighet til tre poeng for Start er borte mot Tromsø 21. oktober. Dagen før tar Sarpsborg turen til Molde.

Eliteserien fotball menn søndag, 25. runde:

Bodø/Glimt – Molde 0-1 (0-0)

Kristiansund – Tromsø 5-1 (1-0)

Odd – Ranheim 2-0 (0-0)

Rosenborg – Sandefjord 1-1 (0-1)

Start – Sarpsborg 1-0 (0-0)

Senere kampstart: Brann – Lillestrøm (20.00).

Spilt lørdag: Stabæk – Vålerenga 1-1, Strømsgodset – Haugesund 0-1