Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start og Sarpsborg økte forspranget etter målfester

Men Sandefjord tapte poeng i annen kamp på rad.

MÅLFEST: Sarpsborg vant 5-3 borte mot Ham-Kam, og rykket med det fra i teten av Adeccoligaen. Her fra en kamp i fjor. 
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
MÅLFEST: Sarpsborg vant 5-3 borte mot Ham-Kam, og rykket med det fra i teten av Adeccoligaen. Her fra en kamp i fjor. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Serieleder Start knuste Bærum i Kristiansand, mens Sarpsborg vant målfesten borte mot HamKam i 1. divisjon søndag.

Dermed har de to topplagene skaffet seg større luke til tabelltreer Sandefjord, som tapte poeng i sin annen kamp på rad da Notodden klarte uavgjort i Vestfold.

Start fortsetter ferden tilbake mot eliteserien etter å ha slått tabelljumbo Bærum 4-0. Spissduoen Matthias Vilhjalmsson og Espen Hoff ordnet 2-0 halvveis i en kamp sørlendingene som ventet hadde god kontroll på. Mons Ivar Mjeldes mannskap leder 1. divisjon med 44 poeng etter 20 kamper, mens søndagens motstander ligger håpløst sist med fattige ni poeng. Glenn Andersen og Solomon Owello sørget med sine mål for at makrellfotballen i sør ser ut til å vedvare utover høsten.

- Jeg bare lukket øynene og skjøt, og heldigvis gikk ballen i krysset, sa Andersen til Fædrelandsvennen om 3-0-målet, som utvilsomt var det vakreste på Starts kunstgress søndag.

Målfest på Briskeby Også Sarpsborg rykket ned fra eliteserien forrige sesong, men østfoldingene er også i rute med tanke på et raskt comeback. Søndag scoret Mohammed Elyounoussi ekte hattrick på bare ni minutter i første omgang borte mot HamKam.

Hedmarkingene reduserte to ganger før hvilen, og så ut til å være på vei mot det helt store da Tore Andreas Gundersen sørget for 3-3 med sitt annet mål for dagen like etter sidebyttet. Gjestene våknet imidlertid kjapt fra dvalen, og Martin Wiig ga ny ledelse til sarpingene bare et par minutter etter utligningen.

Mot slutten ordnet Nicolay Solberg 5-3 i en kamp som ble preget av mye svakt forsvarsspill.

- Vi var veldig gode fram til 3-0. Så skapte vi de to første målene til HamKam. Vi misset på pasninger det ikke er lov å misse på, sa Sarpsborg-trener Roar Andersen, til SA. Han roste likevel spillerne sine for at de reiste seg igjen etter utligningen.

Dokken nær stor skalp Sandefjord tapte terreng til opprykksrivalene da det bare ble 3-3 hjemme mot nedrykksplasserte Notodden.

Lars Lien så ut til å gi trener Kenneth Dokken, som nylig sluttet som spiller i Sandefjord for å trene telemarkingene, en sensasjonell borteseier med sin fulltreffer i det siste ordinære spilleminuttet. Men tre minutter på overtid reddet nyankomne Kamal Saaliti uavgjort for Sandefjord.

Ellers karet Bryne seg over nedrykksstreken med 2-1-seier hjemme mot Kongsvinger, samtidig som cupaskeladden Hødd røk på et 1-3-tap på eget gress mot Ranheim. I en annen kamp med stor betydning for nedrykksstriden vant Tromsdalen 3-0 over Strømmen i Tromsø.

Mjøndalen slo Bodø/Glimt 2-1 i en viktig kamp om plassene som gir omspill om opprykk etter seriespillet. Aziz Idris scoret begge bruntrøyenes mål. Ull/Kisa klatret til sjetteplassen, den siste av omspillsplassene, etter 3-0 hjemme mot Alta.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media