Start på gullplass

Knuste Vålerenga i kveld. - Gullkampen er ikke over, sier Kjetil Rekdal.

(Dagbladet.no): Start-Vålerenga 3-0.

For en serieinnspurt vi får! Start slo Vålerenga med tre mål og passerte dermed motstanderen på tabellen med bedre målforskjell. Begge lag har 44 poeng på tabelltoppen.

- Vi fikk oss en skikkelig kilevink. Start var mye bedre enn oss, spesielt i andre omgang, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til NRK.

Han mener spillerne hans virket kjørt, og ser fram til litt pause og tid til å hente seg inn igjen. For kampen om gullet er langt fra over. Den er enda mer spennende enn før kveldens kamp.

- Ikke over

- Det er ikke over. Start har ett mål bedre målforskjell enn oss. Men vi får ikke mange poeng om vi spiller som i dag. Det er ingenting å si på at de vinner 3-0. Det kunne blitt mer, sier Vålerenga-treneren.

Start-trener Tom Nordlie var selvsagt en glad mann etter seieren i toppkampen. Det er bare seks dager siden han så sine egne spillere bli like utspilt av Brann, selv om de bare tapte 1-0.

- Jeg er imponert over hva gutta tar fram i en sånn kamp som dette etter fadesen i Bergen, sier Nordlie til NRK.

GULE TIDER: Start feirer Alex Valencias 1-0-mål, mens Daniel Fredheim Holm depper i forgrunnen. Foto: Scanpix
GULE TIDER: Start feirer Alex Valencias 1-0-mål, mens Daniel Fredheim Holm depper i forgrunnen. Foto: Scanpix Vis mer


Skiftet back
Vålerenga fikk tidlig problemer på høyresida, der høyreback Amund Skiri gang på gang ble rundet av lynraske Stefan Bärlin.

Skiri byttet etterhvert posisjon med André Muri, men da hadde allerede Bärlin skapt en rekke sjanser med gode innlegg. Blant annet det som Alex Valencia headet knallhardt inn til 1-0 i 27. minutt.

Vålerenga kom inn i kampen det siste kvarteret før pause, men rett før omgangen var over var Skiri uheldig: Borgersen løftet inn i feltet, Valencia headet inn foran mål, der Skiri stakk fram hodet. Arni Gautur Arason kunne ikke hindre sjølmålet.

Start jaget som ville hunder fra avspark i andre omgang, og fikk betalt etter 13 minutter: Igjen var det et innlegg som traff hodet til Valencia. Headingen gikk i et Vålerenga-bein, men spratt til Fredrik Strømstad, som siktet ballen inn i hjørnet.

Start fortsatte hardkjøret etter 3-0-målet, og angrep blant annet tidvis med begge sidebackene samtidig. Utover i omgangen roet det massive trykket på Vålerenga seg, men Oslo-laget klarte aldri å skape målsjanser.

• Vi dekket denne og øvrige Tippeliga-kamper direkte