Start på tabelltoppen

Start topper tabellen i 1. divisjon etter seier hele 5-2 borte mot Raufoss.

Raufoss - Start 2-5

Start gikk opp til tabelltet etter 5-2 mot Raufoss mandag. Gjestene fra Sørlandet var heldige som fikk en tidlig 2-0-ledelse.

Først ved et selvmål og så etter dårlig keeperspill. Men Jarl André Storbæk gjorde opp for selvmålet før pause og ga ny spenning i kampen.

I andre omgang viste Start seg også som det beste laget, og tok hjem en fortjent seier selv om resultatet ble i største laget. Start var ikke tre mål bedre, men mye mer effektive.

Stian Ohr var god og skapte mye uro i Raufossforsvaret, mens hjemmelaget hadde sin beste i midtbanespiller Johan Arneng.

Hødd - Sandefjord 3-2

Det ble aldri noen god kamp på Høddvoll, og det var poengene som gledet mest for hjemmelaget..

Hødd var best den første halvtimen, men uten å skape noen ting, og det var Sandefjord som tok ledelsen på sin andre mulighet. Hødd fikk en viktig utligning like etter, og overtok igjen på målprokollen da André Skotheim traff med et vestrebeinsskudd fra 25 meter. Ballen føk via stanga i mål.

Hødd burde punktert kampen da det gjorde 3-1 rett etter pause, men slapp Sandefjord inn i kampen igjen. De siste ti minuttene med 10 mann (på grunn av skade) ble ganske hektiske.

Høddkeeper Lars Ivar Moldskred var sitt lag bestemann, mens midtbanespilleren Geir Fevang var gjestenes beste.

Kongsvinger - Aalesund 2-2

Lagene hadde hver sin omgang, og det var fullt fortjent at bortelaget fra Sunnmøre ledet 2-1 ved pause. I pausen kom veteranen Jørn Karlsrud innpå og hevet standarden på KIL-laget. Det var heller ikke tilfeldig at han sørget for utligning og poeng til Kongsvinger.

- En forferdelig og rotete kamp. Det var sterkt at vi klarte å komme tilbake etter å ha ligget under 2-0, men vi hadde nesten ikke noe eget spill i starten, sa KIL-trener Erik Nystuen.

Best på Kongsvinger var trenersønnen Espen Nystuen, mens Frode Fagermo var Aalesunds beste.

Kjelsås - Skeid 1-2

Skeid vant fullt fortjent 2-1 i en rimelig kjedelig kamp på Grefsen stadion. Skeid viste nok en gang sin store dyktighet på dødball, begge målene til bortelaget kom etter faste situasjoner.

Thomas Øverby la inn til begge på corner og frispark. Kjelsås scoret på sin eneste mulighet i første omgang. Hos Skeid spilte unggutten Thomas Mehlum en god kamp på Skeids midtbane. På Kjelsås var det jevnt dårlig, men midtstopper Bjørn Audun Risøy var et hakk bedre enn lagkameratene.

Ørn-Horten - Tromsdalen 0-1

En jevn forestilling der hjemmelaget hadde de fleste sjansene før pause, blant annet lobbet Mohammed Idris over for åpent mål. I 2. omgang var det få sjanser sammenlignet med 1. omgang, og Tromsdalens scoring kom på en av lagets to muligheter.

Hos Tromsdalen var målscorer Sebastien Goldstein bra. Det samme var Håvard Ottessen. For Ørn spilte Bjørn Erik Teigen bra på midtstopperplass, og også Arvid Bruun på midtbanen gjorde manns jobb.

Haugesund - Byåsen 5-1

Byåsen kom fra 1-7-tap mot Vålerenga i forrige runde, og la seg tidlig bakpå mot hjemmelaget. Haugesund skapte masse sjanser, men fikk ikke hull på byllen før rett før pause. Da kom det derimot to kjappe, og kampen var i realiteten punktert.

Anført av en glimrende Magnus Samuelsson på midtbanen, og giftige Hans Berggren helt framme, ble det fullstendig enveiskjøring mot Byåsen-målet i 2. omgang. Svenske Berggren scoret tre mål og er oppe i åtte totalt. Mustafa Sama (22) fra Sierra Leone debuterte i Haugesund-forvaret, og spilte godt helt til han laget straffe for Byåsen i sluttminuttet.

Kampen var Tore Fredlunds første som hovedtrener for Byåsen - etter at Øivind Husby trakk seg lørdag. Husby satt på benken som innbytter, men kom ikke innpå. Best hos gjestene var midtstopper Roger Sagen.

Mandalskameratene - L/F Hønefoss 6-0

Fra det var gått 30 minutter var det bare ett lag på banen i Mandal. L/F Hønefoss' forsvar var svakt og avslørte store mangler. Keeperspillet til bortelaget var heller ikke mye å kryte av.

Mandalskameratene var veldig effektive, og kanskje er ikke klubbens offensive problemer så store som treneren Erik Tronstad har hevdet.

Banens beste var tomålsscorer Tor Henning Hamre.

Vålerenga - Ham-Kam.

Spilles 20. juni.

(NTB)