Start knuste Tromsø i serieåpningen

Start pangåpnet i comebacket

Start har ambisiøse planer etter opprykket til Eliteserien. Søndag fikk sørlendingene en perfekt tilbakekomst med 4-1 hjemme mot Tromsø.

JUBEL: Start åpnet strålende mot Tromsø og ledet 2-0 tidlig.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
JUBEL: Start åpnet strålende mot Tromsø og ledet 2-0 tidlig. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Allerede etter sju minutter hadde Start skaffet seg to måls ledelse. Kristján Flóki Finnbogason kom alene med keeper og satte kontrollert inn 1-0 bak Gudmund Kongshavn. I forkant ble Isaac Twums skuddforsøk blokkert av TIL-forsvaret, men ballen spratt videre i en bue til vertenes islandske spiss.

Finnbogason ble hentet til Kristiansand-klubben i fjor sommer. Han rakk å score fire mål på ti kamper i 1. divisjon. Søndag åpnet han scoringskontoen i Eliteserien på direkten.

Tromsø var mer uheldig enn udyktig ved det første baklengsmålet, men det kan ikke sies om Kevin Kabrans 2-0-scoring bare minuttet etterpå.

Gjestene rotet det til i eget forsvar, og det ga Start et gunstig brudd. Nysigneringen Kevin Kabran plasserte ballen pent i lengste hjørne fra rundt 20 meter. Finnbogason serverte den målgivende pasningen i forkant.

Slett ikke verst å score og ha assist i løpet av et lite minutt. Det hører med til historien at islendingen headet i tverrliggeren etter en corner et par minutter før 1-0-scoringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer