Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start knuste Tromsø i serieåpningen

Start pangåpnet i comebacket

Start har ambisiøse planer etter opprykket til Eliteserien. Søndag fikk sørlendingene en perfekt tilbakekomst med 4-1 hjemme mot Tromsø.

JUBEL: Start åpnet strålende mot Tromsø og ledet 2-0 tidlig.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
JUBEL: Start åpnet strålende mot Tromsø og ledet 2-0 tidlig. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede etter sju minutter hadde Start skaffet seg to måls ledelse. Kristján Flóki Finnbogason kom alene med keeper og satte kontrollert inn 1-0 bak Gudmund Kongshavn. I forkant ble Isaac Twums skuddforsøk blokkert av TIL-forsvaret, men ballen spratt videre i en bue til vertenes islandske spiss.

Finnbogason ble hentet til Kristiansand-klubben i fjor sommer. Han rakk å score fire mål på ti kamper i 1. divisjon. Søndag åpnet han scoringskontoen i Eliteserien på direkten.

Tromsø var mer uheldig enn udyktig ved det første baklengsmålet, men det kan ikke sies om Kevin Kabrans 2-0-scoring bare minuttet etterpå.

Gjestene rotet det til i eget forsvar, og det ga Start et gunstig brudd. Nysigneringen Kevin Kabran plasserte ballen pent i lengste hjørne fra rundt 20 meter. Finnbogason serverte den målgivende pasningen i forkant.

Slett ikke verst å score og ha assist i løpet av et lite minutt. Det hører med til historien at islendingen headet i tverrliggeren etter en corner et par minutter før 1-0-scoringen.

To susere på rappen

Elliot Käck økte Starts ledelse etter en times spill. På en ball fra Kabran kunne svensken enkelt bredside inn 3-0 fra åtte meter.

Helt på tampen reduserte Morten Gamst Pedersen med et skudd fra 30 meter. Veteranen utnyttet at vertenes keeper Håkon Opdal sto for langt ute.

Like etter kom det nok et perlemål fra distanse. Denne gangen fra Afeez Aremu, som dunket til og gjorde 4-1.

Start struttet av selvtillit i comebacket på øverste nivå i norsk fotball. De gul- og svartkledde kom stadig til sjanser mot et bortelag som bare fortsatte å gjøre det vanskelig for seg selv. Gang på gang ga Tromsø bort farlige brudd.

Etter 37 minutter burde Käck gjort sitt første mål for kvelden. Etter et godt løp tok han med seg ballen forbi Kongshavn, men fra skrå vinkel endte ballen utenfor stengene.

Utsatt

Mark Dempsey hadde god grunn til å være fornøyd med årets første seriekamp. Engelskmannen tok over som lagets trener etter fjorårets opprykkssesong.

Dempsey har tidligere vært hovedtrener i Haugesund. Han var også i sin tid en viktig assistent for Ole Gunnar Solskjær i Molde.

Det var langt fra stinn brakke i sørlandskulda. Det var 3068 tilskuere som fikk med seg Starts solide serieåpning.

Opprinnelig skulle Start møte Stabæk på Nadderud neste helg, men den kampen er flyttet til 26. april. Bakgrunnen er dårlige baneforhold.

Tromsø skal prøve å reise seg hjemme mot Strømsgodset.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!