Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start-Paulsen blir ikke straffet for tandoori-hets

- Går en grense for når idretten kan straffe.

BLE HETSET: Dommer Svein-Erik Edvartsen ble omtalt i lite sjarmerende ordelag.

Foto: Christian Thomassen / SCANPIX .
BLE HETSET: Dommer Svein-Erik Edvartsen ble omtalt i lite sjarmerende ordelag. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Påtalenemnda i Norges Fotballforbund vil ikke straffe Start-leder Christer Paulsen for uttalelsene han kom med om dommer Svein-Erik Edvartsen.

«Påtalenemnda er tydelig på at uttalelsene til Paulsen er uakseptable, men finner samtidig at det ikke er grunnlag for å straffe ham eller Start for uttalelsene om dommer Edvartsen», heter det i en en pressemelding fra NFF.

«NFFs påtalenemnd viser til at fotballforbundet har nulltoleranse i forhold til rasistiske ytringer foretatt av medlemmer av fotballorganisasjonen i Norge, enten det gjelder klubber, medlemmer av klubben, spillere, trenere, ledere eller dommere. Slike uttalelser vil kunne være gjenstand for sanksjoner eller straff etter NFFs lov og reglementer. I tillegg legger NFF stor vekt på det holdningsskapende arbeidet som skjer i regi av forbund, krets og klubber. Det forventes at medlemmer av fotballfamilien på alle nivåer respekterer og følger opp forbundets retningslinjer på dette området», heter det videre.

- Påtalenemnda vil derfor understreke at de uttalelser Christer Paulsen la ut på sin Facebook-side, og som inneholder personkarakteristikker med rasistiske undertoner, er uakseptable og sterkt beklagelige.

- Samtidig er det et faktum at det går en grense for når det er mulig for idrettens og fotballens organer å påtale og straffe uønsket atferd, sier leder i påtalenemnda, Egil André Berglund, til fotball.no.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!