RYKKER NED: Start og Kenneth Høie leverte en god kamp i Stavanger, men det holdt ikke for laget som må belage seg på spill i 1.dvisjon neste sesong. 
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
RYKKER NED: Start og Kenneth Høie leverte en god kamp i Stavanger, men det holdt ikke for laget som må belage seg på spill i 1.dvisjon neste sesong. Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Start rykket ned på overtid

Må ta den tunge veien ned i Adeccoligaen etter uavgjort mot Viking.

(Dagbladet): Viking-Start 1-1 (0-1)

Det siste lille håpet Start hadde om å holde seg i Tippeligaen brast da kampuret passerte 90 minutter i Stavanger i kveld. Da hamret Gyan ballen i nota fra en «umulig» vinkel.

Start hadde alt å spille for i kveldens kamp mot Viking. Laget hadde en teoretisk mulighet til å berge plassen i Tippeligaen ved å vinne, samtidig som Sogndal måtte tape i Skien.

Gebursdagscoring Det startet bra for bortelaget som tok ledelsen etter en snau halvtime. Espen Hoff, som har gebursdag i dag, fikk en fin fødselsdagsgave da skuddet hans snek seg forbi Jarstein ved borterste stolpe.

- Det hadde vært greit med en seier. Jeg hadde tatt i mot det med glede, sa Espen Hoff til Fedrelandsveien før kampen.

Den eneste sjansen Start hadde til å holde seg i årets Tippeliga var ved å score mange mål, men det var Viking som var nærmest redusering mot slutten av den første omgangen.

— Det ble en enorm skuffelse når vi lå an til å vinne en bortekamp. Dessverre holdt vi ikke helt inn. Det er fristende å være veldig skuffet nå, men vi gjorde egentlig en ganske bra bortekamp, sa Starts-målscorer Espen Hoff til TV2 etter kampen.

To ganger ropte hjemmelaget på straffespark uten at dommer Svein-Erik Edvartsen blåste i fløyta, og Kenneth Høie i Start-buret måtte ta fram det beste han hadde for å holde nullen.

Teoretisk mulighet Start var i en spesiell situasjon ettersom Sogndal lå under mot Odd Grenland, og de gulsvarte visste at med seier i kveld ville de fortsatt ha en teoretisk mulighet til å holde seg i Tippeligaen.

Det var kanskje derfor laget virket litt forsiktige i angrep, selv om de hadde noen sjanser til å doble ledelsen. Asante fikk den største muligheten, men en fin benparade av Jarstein hindret scoring.

På overtid banket altså Gyan ballen i mål fra skrå vinkel, og pusten gikk ut av bortelaget.

På overtid fikk nok en gang vingen sjansen, men skuslet bort en god mulighet for bortelaget. Dermed blir det Adeccoligaen på sørlandslaget til neste år.

GEBURSDAGSSCORING: Espen Hoff scoret på sin egen 30-årsdag, uten at det hjalp nok for Start.
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
GEBURSDAGSSCORING: Espen Hoff scoret på sin egen 30-årsdag, uten at det hjalp nok for Start. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer