PENGER INN: IK Start SIER Ja til samarbeid med investorselskapet «Start En Drøm AS». Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
PENGER INN: IK Start SIER Ja til samarbeid med investorselskapet «Start En Drøm AS». Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Start sa ja til investorer

Torsdag sa det ekstraordinære årsmøtet i IK Start ja til samarbeid med investorselskapet «Start En Drøm AS».

Det skriver klubben på eget nettsted torsdag. Det betyr at investorgruppen skal styre toppfotballen i Start fra 1. januar 2018, skriver NRK. Investorene går inn med inntil 40 millioner kroner over ti år. Ti av millionene spyttes inn umiddelbart.

-Start er en institusjon for oss sørlendinger. Start En Drøm AS sin visjon er å inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og realisere sine visjoner og drømmer, sa investor Christopher Langeland til medlemmene på det ekstraordinære årsmøtet, ifølge statskanalen.

Planene i Kristiansand har vekket reaksjoner. Norges Idrettsforbund (NIF) har allerede vært på banen og stilt seg kritisk til investorenes planer. Ifølge fotballpresident Terje Svendsen kan imidlertid ikke Norges Fotballforbund (NFF) gripe inn og stoppe 1.-divisjonsklubbens nysatsing.

- Vi står rundt og beskytter idrettsmodellen. Det er krystallklart, og vi forventer at alle i fotballen gjør det samme. Så langt har ikke Start gjort noe ulovlig. Det er Start som må avgjøre hvilke investorer de vil ha, sa fotballpresidenten til NTB i forrige uke og fortsatte:

- Vi har ingen sanksjonsmidler til å kunne gjøre noe. Det er først når man går på akkord med regelverket at vi har sanksjonsmuligheter.

Det er fem investorer gjennom det private selskapet «Start en drøm AS» som er i ferd med å gå inn på eiersiden i Start. De har tjent store penger på internasjonale spilltjenester. Norsk Tipping har kalt det «en etisk gråsone», mens fotballklubben selv mener investorenes bakgrunn er uproblematisk.

(NTB)