KLAR FOR Å GJENREISE START: Steinar Pedersen ble lille julaften presentert som ny Start trener på Sparebanken Sør arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KLAR FOR Å GJENREISE START: Steinar Pedersen ble lille julaften presentert som ny Start trener på Sparebanken Sør arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Start-sjefen vil bruke Klopp-ideer for å få orden på klubben

- Han var veldig åpen.

Steinar Pedersen var nær å sende Start ut av eliteserien i fjor. Nå skal den tidligere Dortmund-proffen få orden på sørlandets flaggskip.

Pedersen trente Jerv sist sesong. Det ble nesten opprykk fra 1. divisjon, men drømmen ble knust mot nettopp Start i sørlandsk kvalikdrama.

Etter suksessen med lillebror Jerv, fikk Pedersen sjansen som Start-trener i vinter. Han har hentet inspirasjon fra Liverpool-manager Jürgen Klopp.

- Jeg pratet med ham og intervjuet ham da jeg laget A-lisensoppgave i 2013. Han er en interessant fyr. Han var veldig åpen og delte sine tanker og meninger, sier Pedersen til NTB.

Klemme-trener Klopp løftet Dortmund til seriegull og mesterligafinale.

- Jeg skrev om temaet «fotballmentalitet». Det er en viktig del av fotballen. Det var naturlig for meg å dra tilbake til Tyskland og miljøet jeg kjente fra Dortmund. Det var et av de beste lagene i Europa, sier Pedersen som var i gamleklubben i en ukes tid.

Etter at Klopp overtok Liverpool, har man flere ganger sett hvordan tyskeren klemmer og omfavner sine spillere. Mange av Liverpool-spillerne «løper» også ned sjefen sin etter scoringer og seirer.

- Jeg synes det er viktig med relasjon til spillerne. Fotballen er følelser. Du vinner kamper og står sammen som gruppe og lag. Det er kjempeviktig, sier Pedersen om den karismatiske tyskeren.

Reisesyke Start tar imot Lillestrøm til serieåpning i Kristiansand søndag.

- Jeg ønsker å bygge en kultur som gjør at vi får et hardtarbeidende Start-lag med et sterkt kollektiv. Vi ønsker å ha evnen til å dominere kamper også med ball i laget. Vi skal tørre å bruke den og styre kamper, spesielt på hjemmebane, sier Pedersen.

Kun Haugesund (33) scoret færre mål enn Starts 35 sist sesong. Når sørlendingene i tillegg var helt lekk bakover med 64 mål imot (bare nedrykkslagene var verre), måtte de gule og svarte ut i en nervepirrende kvalik.

Bortestatistikken var skrekkelig: 1-4-10.

- Den er en statistikk som ikke er veldig bra. Det er en nøkkel å bli bedre defensivt på bortebane, men du må også tørre å spille eget spill der også, påpeker Pedersen.

Start hadde noen stygge bortekamper i fjor:

Molde 0-4

Bodø/Glimt 1-5

Sandefjord 1-4.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram