Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start skaper flest sjanser

Tom Nordlie forklarer hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Sørlendingene har ifølge Dagbladets statistikk den beste sjansestatistikken i Tippeligaen så langt i år. 47 scoringsmuligheter på seks kamper gir et snitt på åtte per kamp.

- Vi vektlegger en offensiv spillestil, sier Tom Nordlie til Dagbladet.no.

Vel vitende om hva det kan innebære.

- Det kan også gå galt, som på Lerkendal.

Da tapte Start 3-0. Men bortsett fra den kampen har de en målforskjell på 14-4, og det er intet annet enn imponerende av et nyopprykket lag.

Tar sjanser

- Jeg føler ikke at vi er naive, men vi tar en del mer sjanser enn flere andre lag. En av grunnene til det er rett og slett at vi er bedre til å angripe enn til å forsvare oss, sier Nordle.

Og legger til at fotballkulturen nok også spiller inn.

OGSÅ MESTSCORENDE: Start skaper ikke bare flest sjanser. Laget scorer også flest mål i Tippeligaen. Foto: ARNT E. FOLVIK
OGSÅ MESTSCORENDE: Start skaper ikke bare flest sjanser. Laget scorer også flest mål i Tippeligaen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Dette henger også sammen med klubben, tradisjonen her nede og meg som trener.

Klar for krig på Hamar

Selv om han stadig jobber med å forbedre Start på alle måter, er det én ting som betyr mer for Nordlie enn noe annet. Og det er å sende spillerne framover på den mest effektive måten.

- Vi øver 80 prosent av tida på angrepsspill. Både når det gjelder overganger og etablert spill.

På mandag spiller Start mot Ham-Kam, et lag som så langt bare har sju poeng og ikke kommer til å selge seg billig på hjemmebane.

- Det lukter ikke akkurat en lett kamp. Det blir en kamp for mannfolk og glatiatorer. Men vi viste mot både Lillestrøm og Viking at vi kan takle også slike kamper, sier Start-treneren.

  • Serieleder Vålerenga har bare skapt 26 målsjanser i år, men har en effektivitetsprosent på 42, som er nest høyest etter Lyn.
SUPERMÅL: Marius Johnsen puttet på et brassespark mot Viking.
MANER TIL ANGREPSSPILL: Start-trener Tom Nordlie sier at han bruker 80 prosent av tida på å trene det offensive spillet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!