Start slår tilbake mot Rekdal-påstand

Klubben opplyser at Joey Hardarson og Andreas Jensen skal lede Start-kamp i morgen.

BRÅK: Start og trener Kjetil Rekdal har havnet i bråk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BRÅK: Start og trener Kjetil Rekdal har havnet i bråk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Kjetil Rekdal ble torsdag fritatt fra sine arbeidsoppgaver i 1. divisjonsklubben Start. I dag hevdet derimot Rekdals advokat, Erik Flågan, at Start-treneren møter på jobb som normalt i seriestarten mot Aalesund lørdag.

I kveld har Start sendt ut en pressemelding der de slår tilbake mot påstanden.

«Start har besluttet at Joey Hardarson og Andreas Jensen skal lede Start kamp mot Aalesund i morgen kl. 15.30» , skriver klubben i kveld.

Klubben skriver videre:

«I møtet torsdag morgen var IK Start og Rekdal enige om at Rekdal inntil videre ble fritatt for arbeidsplikt. Begge parter har forholdt seg til dette. Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i media at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund. Det er ikke formålstjenlig at Rekdal forbereder og leder morgendagens kamp. Det er Joey Hardarson og Andreas Jensen som har hatt de siste og viktigste forberedelsene til kampen», skriver Start.

Klubben fortsetter:

«Det er derfor arbeidsgivers beslutning at disse to skal gjennomføre kampforberedelsene og -ledelsen i kampen mot Aalesund. Vi er trygge på at spillere, støtteapparat, administrasjon og vårt trofaste frivillige apparat er godt forberedt og gleder seg til morgendagens kamp».

Dagbladet var fredag i kontakt med Kjetil Rekdal, som presiserte at han ikke kunne gi noen ytterligere kommentarer utover pressemeldinga han kom med i går.

Flågan sa følgende tidligere i dag:

- Start kan ikke under slike omstendigheter nekte Kjetil Rekdal å møte på jobb og utøve sin arbeidsrett. En utelukkelse av treneren fra sin arbeidsplass være et vesentlig kontraktsbrudd fra IK Starts side. Kjetil Rekdal er ansatt for å trene og lede Start i fotballkamper, og han møter som avtalt på jobb i god tid før seriestarten i morgen, sier Flågan.

Start opplyste torsdag at det er opprettet en personalsak mot Rekdal.

- Vi har fått bedre oversikt over sakens rettslige stilling, og har i ettermiddag sendt brev til styret i IK Start, der vi opplyser at det ikke foreligger noen arbeidsrettslig suspensjon av Kjetil Rekdal. Arbeidsmiljølovens vilkår for suspensjon er heller ikke oppfylt, sier advokat Flågan.

Start - Aalesund er en kamp mellom to av opprykksfavorittene i 1. divisjon. Kampen spilles i Kristiansand kl. 15.30, og er startskuddet på årets sesong på landets nest øverste nivå.