Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start slo tilbake, men tangerte likevel en pinlig rekord

Ingen har gått flere Tippeliga-kamper uten seirer enn Start.

COMEBACK: Starts Espen Hoff og Lars-Jørgen Salvesen jubler for 2-2 i kampen mot Sogndal. Bak fortviler Mathias Dyngeland og Bjørn Inge Utvik.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
COMEBACK: Starts Espen Hoff og Lars-Jørgen Salvesen jubler for 2-2 i kampen mot Sogndal. Bak fortviler Mathias Dyngeland og Bjørn Inge Utvik. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): To nærmest identiske scoringer av forsvarsbautaen Christophe Psyché holdt ikke til seier for Sogndal. Tabelljumbo Start slo tilbake og klarte 2-2 på Fosshaugane.

Franske Psyché var meget god i begge ender av banen og bidro sterkt til at Sogndal lenge så ut til å ta tre viktige poeng på eget kunstgress. Ti minutter før slutt ble han imidlertid lurt av veteranen Espen Hoff, som utlignet for gjestene.

Det sene poenget var en opptur for gjestene fra Kristiansand, men Start har fortsatt ikke vunnet denne sesongen. Søndag tangerte mannskapet til Steinar Pedersen Sandefjords rekord i antall kamper på rad uten seier i eliteserien.

Sist gultrøyene kunne juble for tre poeng var 4. juli i fjor. Da ble Stabæk slått 4-1. Siden den gang har det gått 27 kamper og 324 dager.

Bakke fikk mål Like dystert er det ikke i Sogndal, til tross for at laget hadde scoret bare åtte ganger på de 11 kampene som var spilt foran søndagens møte med Start. Halvparten av målene kom i tillegg i borteseieren mot Aalesund.

Trener Eirik Bakke ønsket seg før kampen flere nettkjenninger, og det tok spillerne bare ti minutter å oppfylle det ønsket. Da ruvet midtstopper Christophe Psyché i feltet etter et presist slått hjørnespark fra lagkamerat Jukka Raitala. Headingen som fulgte var det klasse over.

I en ikke altfor velspilt og innholdsrik første omgang burde Ole Amund Sveen doblet hjemmelagets ledelse etter et vakkert Start-angrep, men avslutningen fra tre meter på innlegget fra nevnte Raitala var usedvanlig svak.

Tente håpet I stedet var det midtstopper Psyché som gjorde 2-0 åtte minutter ut i annen omgang. Og scoringen var forbausende lik den første. Hjørnesparket kom riktignok fra motsatt kant og var signert Gilbert Koomson, men forsvarsspillerens heading var like kontant.

Det var åpenbart hjørnesparkenes dag i Sogndal. Da amerikanske Alex DeJohn tente håpet om poeng for gjestene fra Kristiansand etter 62 minutters spill, var anledningen på ny en corner. Høyrebacken fikk stå merkelig alene på bakerste stolpe og headet kontant inn reduseringen.

Start hang bra med i banespillet i Sogndal, og gjestene fikk til slutt belønning i form av Espen Hoffs utligning ti minutter før slutt. Målet var Start-spissens 94. fulltreffer i eliteserien.

Med ett poeng til hver av lagene er Sogndal nummer ti i eliteserien, mens Start fortsatt er tabelljumbo med sine seks poeng.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!