Start slutter ikke å håpe

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start- Bodø-Glimt 2-2 (0-2). Onsdag møter Start Lillestrøm i utsatt kamp. Sørlandet drømmer om tre poeng og eliteserie også neste år.

- Jeg satset på fire poeng mot Glimt og LSK. Skal det holde må vi slå Lillestrøm på onsdag, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen.

Sørlandet håper romerikingene er mer opptatt av europacupen enn å slite seg ut på en myr i Kristiansand. Da kan fort seriefinalen mot Vålerenga miste piffen.

Førsteomgang var forferdelig og språkbruken sterk i Start-garderoben:

- Jeg var forbannet. De spilte som lilleputter, og jeg var irritert og skuffet over at de ikke spilte med mer engasjement, sier Halvorsen.

I pausen byttet han inn Sven Kloster og Harald Lødemel. Duoen takket umiddelbart for tilliten med redusering.

Pangpåpningen satte standarden for hele Start-laget. Plutselig var de aggressive, vant baller og stadig på farlige visitter hos et vaklende Glimt.

- Denne kampen står som et glitrende eksempel på oss i år, jeg tror vi leder eliteserien til pause. I annen kom ustabiliteten fram, sier Glimt-trener Dag Opjordsmoen.

Glimt tør bruke unge spillere - banens beste var Trond Fredrik Ludvigsen på 18 år. Men talentfabrikken må leve med at andre plukker resultatene. Mye tyder på at Bengt Sæternes, som skal trene med Bordeaux et par uker etter serieslutt, forsvinner til fransk fotball.