Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start smadret Nybergsund på dødballer

Tøff velkomst for tryslingene.

Start slo til på direkten og smadret Nybergsund-Trysil 5-2 i serieåpningen i 1.-divisjon i dag.

Fire av fem Start-mål kom i forbindelse med dødballer.

- Vi fikk en leksjon på dødballer imot. Det må vi lære av, mente Nybergsund-trener Ola Brenden.

Start valset rundt med gjestene og lekte med innøvde frisparkvarianter.

- Effektivt, slo kaptein Fredrik Strømstad fast.

- Det viktigste var å få en god start og ta tre poeng. Det fikk vi til, og i tillegg scoret vi fem mål. Litt premierenerver, men vi er godt fornøyd, oppsummerte han overfor TV 2.
Velkomstsjokk
Åpningskampen avslørte stor nivåforskjell mellom laget som i fjor rykket ned fra eliteserien og det som rykket opp fra 2.-divisjon. Starts drømmestart bærer bud om at sørlandsklubben får et kort opphold i landets nest øverste serie.

- Vi har trent mye mot 1.-divisjonslag og har sett at det gjelder å holde tempoet oppe i kampene. Slipper vi oss ned, er de andre lagene på høyde, sa Strømstad.

Bernt Hulsker lot sekundviseren passere kun tre ganger over urskiven før han slo til og åpnet scoringsballet. Og ti minutter senere sørget samme mann for 2-0 til hjemmelaget og et velkomstsjokk for nykommerne i 1.-divisjon.


Ble kvalt
Like etter pause reduserte fjorårets NM-kvartfinalist med Håvard Storbæk, men etter ni nye minutter banket Lars Martin Engedal inn 3-1.

- Vi ble stående med lua i hånden fra start. Om de hadde premierenerver, stilte vi med kleshengere på skuldrene hele gjengen. Vi ble delvis kvalt da Start fritt fikk ta initiativet til å begynne med, forklarte Nybergsund-kaptein Thomas Øverby.

STORSEIER: Starts Aram Kahlili hopper over taklingen fra Nybergsund-Trysils Mirza Durakovic. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
STORSEIER: Starts Aram Kahlili hopper over taklingen fra Nybergsund-Trysils Mirza Durakovic. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

Aram Khalili (65.) og Christer Kleiven (70.) pyntet ytterligere på resultatet for Start og sørget for at trener Arne Sandstø kunne smile bredt etter seriedebuten med sin nye klubb.

I siste sekund av ordinær tid reduserte Krenar Badivuku til 5-2.

(NTB)

image: Start smadret Nybergsund på dødballer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media