Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start snublet igjen

Start ble hindret av stengene ved fire anledninger da Sandefjord sikret ett poeng med 2-2 etter flere dødballmål i Eliteserien lørdag.

JEVNT: Rufo scorer for Sandefjord mot Start søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
JEVNT: Rufo scorer for Sandefjord mot Start søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Store sjanser, effektivitet på dødball og knallharde skudd i stolpen ble servert i Sandefjord da hjemmelaget utlignet ved to anledninger og sikret poengdeling mot Start.

Steffen Skålevik var tilbake i målprotokollen for Start, som i store deler av kampen var det førende laget.

Skålevik, som returnerte på lån til Start denne sesongen, fikk kampens første mulighet da han fikk avsluttet ved hjørnet av femmeteren etter bare sju minutter. Skuddet gikk på utsiden av nettveggen, men Skålevik var langt fra ferdig for dagen.

Spissen scoret på bestilling for Start på utlån i 2017 og brukte heller ikke lang tid på å komme på scoringslisten igjen. For etter 13 minutter stanget han inn Start-ledelse via tverrligger og inn etter et flott innlegg fra Mathias Bringaker.

Dødballmål

Start så ut til å ha god kontroll på Sandefjord, men på dødball etter 25 minutter viste hjemmelaget igjen styrke da kaptein Lars Grorud raget klart høyest i boksen. Start-keeper Amund Wichne forlot målet, men rakk ikke fram i tide til å hindre utligning.

Start hadde likevel føringen i kampen, og etter en halvtime smalt det i stolpen og ut via et Sandefjord-bein da Eirik Schulze klinte til på en retur. Skremmeskuddet var et tegn på det som skulle komme, for rett før hvilen tok Start tilbake ledelsen.

Et langt innkast ble stusset på bakerste stolpe der Skålevik igjen fikk avsluttet. Volleyen gikk i tverrligger og ut, men på returen sikret Jesper Daland Start-ledelse igjen.

Flere stolpetreff

Kampens fjerde mål skulle også komme etter dødball, nok en gang slått av Vidar Ari Jónssons presise høyrefot. På bakerste stolpe timet Sandefjords 176 centimeter lange Ruben «Rufo» Alcaraz perfekt og headet inn nok en utligning for hjemmelaget.

Start var farlig frempå igjen etter 67 minutter, men ballen ville ikke i mål. Etter klabb og babb i feltet med flere Start-spillere i farlige posisjoner, endte ballen utenfor 16-meteren hos målscorer Daland.

Stoppertalentet klinte til, men nok en gang var det Sandefjord-bein og stolpe i veien for Start. Like før full tid traff start treverket for fjerde gang da Bringaker stusset et innlegg i tverrligger og ut, og da ble det med ett poeng til hvert av lagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!