Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mark Dempsey ferdig i Start

Start sparker treneren etter marerittstart

Mark Dempsey er ferdig som trener for Start, som er sist på tabellen i Eliteserien fotball med bare fire poeng på ti kamper.

FÅTT SPARKEN: Start har sparket Mark Dempsey etter en seier på de ti første serierundene og jumboplass i Eliteserien. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FÅTT SPARKEN: Start har sparket Mark Dempsey etter en seier på de ti første serierundene og jumboplass i Eliteserien. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Det melder klubben selv på sitt nettsted.

- Etter lange, åpne og ærlige diskusjoner med Mark har vi kommet til enighet om å avslutte samarbeidet. Det er med tungt hjerte. Vi har hatt samtaler de siste dagene og konkluderte i dag med at vi går hver vår vei, sier sportslig leder Tor Kristian Karlsen.

- Jeg er skuffet, men en fotballtrener blir alltid målt på resultatene, og de har ikke vært gode nok. Jeg forstår hvorfor det må bli slik. Det er ikke det jeg ønsket, men vi må gjøre det vi tror er best for klubben, sier Dempsey.

Ni uten seier

Start slo Tromsø 4-1 i serieåpningen 11. mars, men har siden tatt bare ett poeng på ni kamper. 0-4-tapet borte mot Sarpsborg onsdag ble hans siste kamp.

Dempsey har gjennom flere år hatt forskjellige trenerroller i skandinavisk fotball etter at Ole Gunnar Solskjær tok han inn i teamet sitt da han tok Molde-jobben i 2010. Engelskmannen ble med Solskjær til Cardiff og i etterkant har han vært hovedtrener for Haugesund i 2015 og Djurgården i 2016, før han igjen ble Solskjærs assistent i Molde.

Dempsey ble hentet til Start av Karlsen og klubbens entusiastiske eiere som har høye ambisjoner for klubben. Etter å ha vært i Kristiansand snaut et halvt år er det altså slutt.

– Jeg så i byen i går (17. mai) hvordan jeg og spillerne ble tatt imot. Denne byen fortjener et fotballag å være stolt av, og det har vi ikke klart å gi dem. Jeg håper virkelig at de får det, sier Dempsey til Starts nettsted.

Gode ord

Både sportslig leder Karlsen og arbeidende styreleder Christopher Langeland har gode ord å si om Dempsey.

- Dette er tungt for oss alle. Jeg tror aldri jeg har jobbet så godt med en hovedtrener før. Mark etterlater seg et uutslettelig inntrykk. Han har gitt energi til byen, supporterne og oss hver dag. Han har også stått rakt gjennom den tøffe perioden vi er inne i, sier Karlsen og beskriver ham som en venn.

- Det har vært fantastisk å få lov til å bli kjent med Mark både som person og som fotballtrener. Han har siden han kom i desember løftet alle områder i klubben, sier Langeland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media