Start-spiller holdes tilbake i Senegal

Bayall Sall (22) har underskrevet sin personlige kontrakt med Start, men Salls tidligere klubbpresident nekter ham å forlate Senegal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ord står mot ord og lovgivning mot blodsbånd i det som lett kan utarte seg til å bli en ny Mikel-sak. Men Start utelukker at saken kan få noe annet enn en fredelig løsning.

-  FIFA-systemet veit jeg tar tid, og vi vil ikke til å ødelegge en fotballkarriere over dette, sier Trond Are Gjone, sportslig leder i Start.

Problemene begynte i mars, like etter at den talentfulle midtbanespilleren hadde skrevet under på en treårsavtale for sørlandsklubben. Ettersom den senegalesiske fotballigaen er en amatørliga, trengte Start bare en overgangserklæring fra moderklubben US Goree, før Sall ville være klar for tippeligaspill. Start tilbød likevel 500 000 kroner for signaturen.

Indratt pass

-  Hadde dette vært tredjedivisjon i Norge, hadde man bare meldt overgang. Men vi ønsker at det skal være igjen penger i Senegal etter Bayal, sier Gjone.

Presidenten i US Goree, Augustin Senghor, mener på sin side at klubben har rett på en klekkelig kompensasjon for arbeidet den har lagt ned i Sall - og at tilbudet fra Start er smålig.

-  Bayal spiller på det senegalesiske landslaget. Da kan han ikke gå til Europa på billigsalg, sier Senghor til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer