Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start-spiller smittet av TWAR

Terje Leonardsen er isolert fra resten av Start-troppen etter at det i går ble påvist at venstrevingen er smittet av det beryktede TWAR-viruset.

- Det er ikke snakk om noen trussel for livet til Terje, men TWAR er virus/bakterie som gjør at man må være på tå hev uansett hvor hardt man er rammet, sier Start-lege Alexander N. Sandnes til Fædrelandsvennen.

Sandnes frykter nå at flere av sørlandsklubbens spillere kan være rammet.

- Jeg ser ikke bort fra at flere spillere kan være smittet. Jeg blir nødt til å kalle inn spillere i dag, og jeg forventer nesten at to-tre av dem er smittet allerede, sier han.

Terje Leonardsen har i flere uker skjønt at noe har vært galt med kroppen, og oppsøkte derfor sist uke Starts lege for en grundig undersøkelse.

- Jeg følte meg tung og uvel i de to-tre siste kampene. Ingenting har liksom vært som det pleier å være. På de siste kampene har jeg måttet ta meg flere pauser underveis fordi jeg ikke har hatt ork eller krefter til å løpe, sier han.

Til tross for alvoret i situasjonen har Starts lege god tro på at Leonardsen skal være tilbake på banen om ikke alt for lenge.

- Jeg vet om flere tilfeller der folk har vært langt nede i alt fra et halvt til et helt år. Men da har man ofte oppdaget problemet altfor sent. Selv om det er vanskelig å anslå noe - fordi vi ikke med sikkerhet kan si hvor lenge Terje har vært rammet - har jeg stor tro på at gutten snart blir frisk igjen, sier Sandnes.

  • TWAR er en klamydiabakterie som forårsaker lungebetennelse og katarr i luftrør og svelg. På 80- og 90-tallet tok TWAR livet av 16 svenske orienteringsløpere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media