Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start-spiller stakk Mikel i øyet - og tok en «Dida»

Annan ble kjørt av banen på bårebil.

Ghana - Nigeria 2-1

(Dagbladet.no): Anthony Annan var benkesliter for Start i fjor, men har spilt de to siste kampene for Ghana i afrikamesterskapet.

I dag møtte vertsnasjonen Nigeria, i utgangspunktet to av storfavorittene til å vinne hele turneringen.

Midtveis ut i andreomgang kom Start-spiller Anthony Annan i fokus.

Han ble taklet av John Obi Mikel og reagerte med å slå etter den tidligere Lyn-spilleren. Annan traff Mikel i øyet, og Chelsea-spilleren tok seg til hodet mens han rullet seg i gresset.Annan svarte på sin side på en like elegant måte som Milan-keeper Dida gjorde etter at han ble klapset på skulderen av en Celtic-supporter i høstens Champions Leauge-oppgjør: Han kastet seg rundt, holdt seg til hodet og rullet rundt på gresset.

• Se Didas pinlige skuespill på YouTube

• Les også: Fra benken i Start til Ghana-helt

- Ikke rødt til Annan

GJORDE SOM DIDA: Anthony Annan spilte en god kamp for Ghana i kvartfinalen mot Nigeria, men gjorde ikke et like positivt inntrykk da han først ble taklet av John Obi Mikel, hevnet seg, og deretter selv gikk i bakken som en potetsekk. Foto: EPA
GJORDE SOM DIDA: Anthony Annan spilte en god kamp for Ghana i kvartfinalen mot Nigeria, men gjorde ikke et like positivt inntrykk da han først ble taklet av John Obi Mikel, hevnet seg, og deretter selv gikk i bakken som en potetsekk. Foto: EPA Vis mer

Mikel var sint på Start-spilleren og ble ikke blidere da han fikk gult kort for situasjonen. Annan fikk ingenting, men ble til gjengjeld kjørt ut av banen på en bårebil.

Like etter var han tilbake på banen, og fullførte resten av kampen, som Ghana vant 2-1.

Start-eier Erik Solér medgir at han er «lettere partisk», men mener bestemt at Annan ikke gjorde noe galt.

- Jeg har sett situasjonen noen ganger. Mikel sparker Anthony i hælen et par ganger etter at ballen er borte, det er ikke sikkert han gjorde det med vilje. Anthony reagerer med å snu seg rundt, og tar et steg fram mot Mikel. Det er mulig han er borti ham med fingeren, men ikke noe mer.

- Så du synes ikke det var noe rødt kort?

- Det er godt mulig han kom borti Mikel, ikke fordi han slo, men fordi han snudde seg hurtig. Jeg hørte kommentatoren på Eurosport sa det skulle vært rødt kort, og jeg sendte ham et tekstmelding like etterpå, flirer Solér.

Forsinket smerte?

Han protesterer kraftig på sammenligningen med Dida.

image: Start-spiller stakk Mikel i øyet - og tok en «Dida»

- Nei, nei, nei, nei. Jeg har drevet med fotball i 30 år. Det går noen sekunder fra du får et spark før du kjenner smerten og reagerer. Det ser ikke merkelig ut for meg.

- Så du oppfatter det ikke som filming?

- Jeg vet ikke hva han tenkte, men for meg ser det ut som Annan blir taklet kraftig bakfra. Han snur seg og reagerer, og da kommer smerten og han ramler. Det er ganske vanlig.

Solér synes for øvrig Annan leverte en meget god kamp på Ghanas midtbane, hvor han igjen fikk spille sammen med Michael Essien. I hvert fall fram til det 58. minutt, da Essien måtte ned som midtstopper etter at Ghana-kaptein John Mensah ble utvist.

- Anthony tok hele den defensive jobben, og lot Essien få ta seg det offensive. Det er moro å se en kar under kontrakt med Start spille så bra, med så mye gode spillere rundt seg.

Han tror imidlertid Annan er tapt for sørlandsklubben etter sommeren.

- Personlig tror jeg han blir solgt, men sannsynligheten for at han blir til sommeren er stor, sier han.

Forest-spiller avgjorde

Det var Nigeria som tok ledelsen i kveldens kvartfinale, da Everton-spiller Yakubu scoret på straffe.

Essien utliknet med et praktfullt hodestøt på overtid i 1. omgang, og sju minutter før slutt satte Nottingham Forests Agogo inn seiersmålet fra to meter.

<B>BLE STRAFFET AV UEFA:</B> Didas skuespill mot Celtic var så graverende at UEFA straffet ham med karantene etterpå. Her får Milan-keeper ispose på hodet etter å ha blitt klappet på skuldra.
<B>TOK LEDELSEN:</B> Nigeria tok ledelsen da Yakubu scoret på straffe i 1. omgang.
<B>AVGJORDE:</B> Junior Agogo scoret seiersmålet for Ghana.
<B>HISSET PÅ SEG ANNAN:</B> John Obi Mikel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media