UHELDIG: Etter 2-1-målet av Dennis Agyare i kampen mot Sandnes Ulf, gikk ikke målfeiringen som planlagt da en russ plutselig stormet banen. Video: Fotball media Vis mer

Fotballens festdag:

Start-spilleren avgjorde minutter før slutt. Under målfeiringa skjer plutselig dette

Start-spiller Dennis Antwi ble taklet av en russ.

(Dagbladet): I dag feires nasjonaldagen landet rundt, der barnetog, is, pølser, lek og moro er i fokus. Men også i går, 16. mai, var en festdag. Nærmere bestemt «fotballens festdag», der alle lag i både Eliteserien, Toppserien og OBOS-ligaen spilte kamper.

I OBOS-ligaen fikk Start æren av å være hjemmelag da de møtte Sandnes Ulf til dyst. Og når to lag fra toppen av tabellen møtes til kamp, blir det ofte jevnt.

Alt så ut til at det skulle gå mot poengdeling mellom de to lagene, etter at Niels Vorthoren og Oddbjørn Skartun hadde scoret ett mål hver i førsteomgangen.

Men i det 89. minutt dukket Dennis Antwi opp, og sørget for at alle tre poengene ble værende i Kristiansand.

Antwi jublet med lagkameratene, og rett før han snudde seg for å løpe mot midtbanen, gikk han plutselig i bakken. Under ham lå en rødruss, trolig like overrasket som Start-spilleren selv.

- Han takla meg

De to reiste seg raskt opp, og dommer Steinar Hauge fulgte nøye med mens en stadionvakt løp inn på banen.

Russen og Antwi så ut til å ta det hele med knusende ro, for de gikk arm i arm bortover mens de utvekslet noen ord.

- Han sa «du er en fantastisk spiller, jeg elsker deg», sa Start-helten til Fædrelandsvennen etter kampen.

Antwi smilte bredt og lo av hele situasjonen, og var egentlig glad for at russen kom inn på banen.

- Det er fotball. Han takla meg, men alt er bra. Det er en glede å score mål i det siste minuttet, så vi måtte juble sammen. Det er en veldig bra takling, men det er rødt kort. Men han var glad, han er en fan. Jeg er glad han løp ut på banen, alt er bra mellom oss nå, sa Antwi til avisa.

God start

Start har hatt en svært god start på årets sesong. Sørlandslaget står med 19 poeng etter åtte runder, med én uavgjort (mot Fredrikstad i første runde) og ett tap (mot Bodø/Glimt i den femte runden).

De ligger på førsteplass på tabellen med flere scorede mål enn Bodø/Glimt, mens Ranheim (18 poeng) og Sandnes Ulf (16 poeng) følger hakk i hæl.

Neste serierunde på det nest øverste nivået er allerede til helga. Den runden ser slik ut:

19.05: Mjøndalen - Sandnes Ulf klokka 19.00
21.05: Strømmen - Kongsvinger klokka 15.00, Arendal - Elverum, Florø - Bodø/Glimt, Jerv - Åsane, Levanger - Fredrikstad, Ranheim - Start og Ull/Kisa - Tromsdalen klokka 18.00.