-  Start takler landslagskjøret

Rosenborg sleit etter at landslaget hadde okkupert nøkkelspillerne. Men fotballekspertene tror ikke det samme skjer med Start.

OSLO/KRISTIANSAND (Dagbladet): De siste ti dagene har hele sju spillere vært på landslagsoppdrag.

-  Dette er et ganske typisk fenomen, sier eks-Rosenborg-trener Ola By Rise til Dagbladet.

-  Det er ofte omgivelsene som er problemet, ikke at spillerne er slitne fysisk eller mentalt, sier By Rise.

Skjermer Hæstad

-  Landslagsspillerne er gjerne nøkkelspillere på klubblaget, og det merkes når disse er borte fra trening i noen dager. Det er stor forskjell på en tredagers landslagssamling og en dobbeltlandskamp med ti dagers fravær, sier han.

Tippeliga-leder Start har hatt tre mann med på Norges A-landslag (M. Johnsen, K. Hæstad og Borgersen), en mann på U-21 (Mathiesen), to mann på U-18 (Irgens og Hæstad) og en mann på det islandske landslaget (Hardarsson). I tillegg har Lars Martin Engedal og Alex Valencia slitt med sjukdom.

-  Skal det være sånn, så skjønner jeg Olas poeng. Men dette er såpass nytt for oss at fordelene også er store. Vi får enda mer entusiasme inn i gjengen, sier Start-trener Tom Nordlie til Dagbladet.

Men alt har ikke vært idyll i Kristiansand før møtet med Tromsø i morgen.

 TILBAKE:  Marius Johnsen, Kristofer Hæstad og Bård Borgersen er tilbake etter landskamper mot Italia og Sverige. Trener Tom Nordlie får jobben med å omstille gutta til hverdagen. -  Hvis ikke disse gutta klarer det, så klarer ingen det, sier Nordlie. Foto: Jan Dahl
TILBAKE: Marius Johnsen, Kristofer Hæstad og Bård Borgersen er tilbake etter landskamper mot Italia og Sverige. Trener Tom Nordlie får jobben med å omstille gutta til hverdagen. - Hvis ikke disse gutta klarer det, så klarer ingen det, sier Nordlie. Foto: Jan Dahl Vis mer

-  Treningene hadde ikke god kvalitet, erkjenner Nordlie.

-  Men etter at vi hadde fri sist helg, har det blitt veldig bra igjen denne uka, mener Nordlie - som ikke liker belastningen på en stall som er tynnere enn hos de andre gullkandidatene.

-  Jeg ser poenget i at hvis dette vedvarer, så har vi en utfordring. Da kan den hjemlige treningen bli skadelidende, sier Nordlie.

-  Tom Nordlie må dra landslagsspillerne inn i Start-miljøet igjen. Fysisk er det sjelden noe problem med formen til spillerne, men ikke alle er like vant til medieoppmerksomheten og trykket rundt en landskamp, sier Ola By Rise. Der har Nordlie allerede tatt sine forholdsregler.

-  Hæstad har fått to dager mediefri, opplyser Nordlie.

TV 2s Start- og Rosenborg-eksperter Svein Matta Mathiesen og Mini Jakobsen mener serielederen bør ha forutsetningene i orden for å stå på «landslagseksamen» i morgen.

Positiv greie

-  Dette er så nytt for Start-spillerne at jeg tror det bare blir en positiv greie, sier eks-rosenborger/landslagsving Mini Jakobsen til Dagbladet.

-  Problemet til RBK var at de som ikke var på laget, ikke fikk trent skikkelig. Det var bare daffetreninger. Men Bård har vært med lenge. Og Doffen og Marius er ikke folk som tar av. De kommer ikke hjem og tror de er stjerner, mener Mini.

Matta mener landslaget sikkert blir en fin unnskyldning å ha dersom sørlandsblemma i morgen heter Tromsø.

-  Men jeg tror de takler det, og at spillerne skjønner alvoret. Testen blir søndag. For Tromsø blir ingen lett kamp. Jeg var på treningen i dag (fredag), og det ser bra ut. Der var det godt og ampert, sier Matta til Dagbladet.

TILLIT: Svein Mathisen.
TILLIT: Mini.